Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Komkommertijd

… is het als je het op het blog over niks anders kan hebben dan over een verkeerd gelopen onlinebestelling die uiteindelijk toch goed afliep.

Ik bestel niet veel online. Tijdens corona was dat wel meer. Corona ligt dan wel nog niet helemaal achter ons, maar toch is online kopen niet meer zo aangeraden.

Wat koop ik bijvoorbeeld nog altijd online? Wel, mijn verzorgingsproducten. Ik begrijp eigenlijk niet goed hoe het komt dat ik die niet gewoon ergens kan halen. Ben ik dan zo moeilijk? Neen, maar mijn shampoo en conditioner kocht ik bij de kapper, waar ik kort vóór corona de deur achter mij dicht trok om ze niet meer te openen. Gelukkig vond ik die nog online al is het daar ook niet meer zo evident.

Andere producten koop ik dan via een online apotheek.

Nu liep toch de laatste bestelling verkeerd. In plaats van de twee bestelde producten, vond ik er maar één terug in het pakje. Het tweede geleverde had ik niet besteld.

Dat was toch geen probleem, vertelde men me aan de telefoon, dan zouden ze dat gewoon nasturen.

Het duurde dan wel iets langer, iets meer dan een week, zodat ik begon te denken dat de pakjesbezorger te voet onderweg was, maar het kwam uiteindelijk toch bij het afhaalpunt terecht. Ik vond het eigenlijk nogal een bizar toeval dat de e-mail over het ter beschikking zijn van mijn pakje binnen liep terwijl ik aan de telefoon vroeg waar het gebleven was.

We zijn het onmiddellijk gaan halen. Aan het uitwendig geblutste uitzicht ervan heeft het onderweg wel heel wat meegemaakt.

Previous

De vooruitzichten

Next

Absurdje

16 Comments

 1. Het kan wel eens fout gaan… Ik had misère door te bestellen bij een dubieuze firma. Stom van mij om niet eerst te checken via Trustpilot.

  • ms

   Voor corona bestelde ik niet bij onbekende online winkels, al is er de uitzondering voor de telefoonaccessoires. Maar een Nederlandse winkel heeft meestal wel een keurkenmerk.

   Tijdens corona bestelde ik meer -om te bakken e.d.- maar zocht ik wel de Belgische winkels.

   Maar we hebben altijd al de recensies grondig nagelezen. Keurkenmerk en recensies zijn echter ook niet altijd onfeilbaar.

   Maar bij deze winkel bestelde ik al jaren, zonder problemen.

 2. Zwaar afgezien dat pakje! Hopelijk niet teveel schade aan de inhoud?

  • ms

   Het dooske was ook geblutst maar het product zelf was intact. En dat was het belangrijkste.

   Het lijkt wel of het ergens tussen gefoefeld gezeten heeft.

 3. Het kan wel eens verkeerd aflopen met dat online bestellen. Gelukkig heb je het product toch nog ontvangen.

  • ms

   Daar was ik relatief gerust in, maar toen het lang begon te duren belde ik toch maar liever eens om te informeren.

 4. Recensies zeggen niet altijd alles, het schijnt dat sommige firma’s alleen de gunstige plaatsen. Voor de vorm een enkele mindere ertussen.
  Ik koop schoenen online bij een winkel waar ik ook rechtstreeks kwam, een enkele keer een boek of een keukendingetje. Meestal bij Bol. Niet de goedkoopste, wel de betrouwbaarste (tot nu toe).

  • ms

   Schoenen koop ik nooit online. Dat gaat sowieso niet goed.

   Meestal koop ik ook bij Bol, soms bij Amazon. Die zijn beide relatief te vertrouwen, maar soms gaat er ook iets fout.

 5. Ik ben denk ik ouderwets, ik bestel nooit iets online , ik wil iets dat ik aanschaf eerst in mijn handen voelen en goed bekijken, en dat kan online natuurlijk niet.

  • ms

   Ook geen medicijnen? Of producten die je al lang gebruikt?

   Als ik die in de winkel moet (gaan) kopen kost het me veel tijd om het ene in die ene stad en het andere in een andere stad te gaan halen.

   Bovendien zijn medicijnen bij de online-apotheek meestal goedkoper dan bij de apotheek bij ons in de buurt.

   • De enige medicijnen die ik gebruik zijn voorgeschreven en die krijg ik via de huisarts, Kijk vitamines of aspirine koop ik gewoon bij de drogist.

    • ms

     Aha! Maar vitamines kan wel via het Kruidvat maar paracetamol e.d. mag bij ons niet bij een drogist, dat moet bij de apotheker. Vandaar!

 6. elsjeveth

  Ja dat is een pakketje met een verhaal zo te zien, onderweg van alles tegengekomen blijkbaar.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén