Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Portugal

Er was een tijd dat ik dacht dat ik ooit, als ik op pensioen was, in Les Landes in Frankrijk wou wonen.

Er kwam de tijd dat ik dacht dat ik in de winter wel naar het Zuiden maar in de zomer naar het Noorden wou.

Er kwam de tijd dat ik in de winter wel liever wat warmer zou wonen maar de vrees, dat ik zou vrezen voor alles wat hier kapot kan gaan, me geen plezier zou bezorgen maar eerder een constante stress.

Nu is dit huis ideaal in de zomer … om binnen te zitten. Ik hield wel van de Belgische zomers van weleer behalve als het regende natuurlijk, maar het regende tenminste.

Nu blijft het Noorden dus absoluut verleidelijk. Maar wat zien we dan? Nu gaan ze Denemarken1 promoten … omdat het er zo rustig is. Op die manier zal het er ook al gauw stampensvol zitten.

Nu het Zuiden kreunt onder oververhitting en te maken krijgt met bosbranden maakt men een zomerreeks over gepensioneerden die naar Portugal verhuizen2+3+4. En dat terwijl men beweert dat die hitte zo gevaarlijk is voor ouderen.

Als ik ooit zou verhuizen … zou ik zeker niet zeggen waarheen. Stel dat “Het Nieuwsblad” dat een goed idee zou vinden.

____________________
1 Het Nieuwsblad
2 Het Nieuwsblad – Marc en Karin
3 Het Nieuwsblad – Brigitte
4 Het Nieuwsblad – Etienne en Margareta
____________________

Previous

Geel

Next

Veel volk en overal druk

24 Comments

 1. Zo ver zullen wij wel nooit verhuizen. Een wintervakantie in Benidorm of omgeving zien we dan eventueel wel zitten.

  • ms

   Een wintervakantie zou ik wel zien zitten, maar dan ga ik de hele tijd ongerust zijn over wat hier thuis zoal kan gebeuren.

   • Doodsangsten uitstaan tijdens een lang weekend of midweek weg zeker?

    • ms

     Doodsangsten? Neen hoor. Maar toch wel de thuistemperatuur controleren en hopen dat die slimme verwarming niet uit valt.

     Dat deed hij eens terwijl we thuis waren en dan moet je de wifi aan het toestel zelf terug inschakelen.

 2. Ik vind het hier niet slecht. Mijn man voelt meer voor een warm land in de winter. Ik beleef echter ook graag de winter hier… met wat vrieskoude en sneeuw.

  • ms

   Wel, dat had ik vroeger ook. Maar sedert we hier wonen en die waterteller in dat kot staat en al eens bevroor tijdens afwezigheid ben ik er niet zo graag bij.

 3. Zelf ben ik tevreden met het land waar ik woon , vakantie in Portugal of andere zuidelijke streken heb ik altijd wel fijn gevonden, maar ik zou er niet willen wonen.

 4. Ik zou niet permanent in het buitenland willen wonen. Wel verblijven wij al sinds ons pensioen de maand oktober in het zuiden. Nog lekker warm maar niet meer heet. Ik zie ons ook nog wel een maand of drie naar daar trekken in de winter.

 5. Er was een tijd dat ook wij deze dingen overdachten.
  Uiteindelijk stopten we met denken hierover want zo slecht was het klimaat nou ook weer niet. Eerder zouden we een kleine woning in Duitsland willen, zoveel mooie en betaalbare gebieden daar.

  • ms

   Waar ik zou gaan wonen als ik met de Lotto zou winnen? Ik ga het hier niet verklappen, “Het Nieuwsblad” leest mee.

   Als ik nu de temperaturen in “Les Landes” zie ben ik al blij dat ik er niet woon.

 6. In Denemarken is het inderdaad heel rustig, weet ik uit ervaring. Dat komt omdat er ongeveer 6 Denen zijn, die in de zomer allemaal op vakantie gaan naar de Faeröer-eilanden. Nadeel is dat er in Denemarken niet zo idioot veel te doen is, tenzij je verzot bent op Lego. Ik zou naar Portugal gaan.

  • ms

   Ik denk geen van beide. Als ik toch naar het Noorden zou gaan voor een tijdelijk verblijf, zou het eerder Noorwegen worden.

   Denemarken heeft anders wel mooie stranden en veel natuur. Maar verder? Inderdaad, buiten Legoland …

 7. ik vrees dat “het laatste nieuws” hier ook meeleest

 8. elsjeveth

  Ooit droomde ik ervan na m’n pensionering in Spanje bij de familie te gaan wonen. Een scheiding kwam er tussen en alles werd anders toen de kleinkinderen werden geboren. Nu gaan we zo af en toe naar de familie in t buitenland en vinden we leven in Nederland prima

  • ms

   … een scheiding kwam er tussen en alles werd anders toen de kleinkinderen werden geboren … maar ik zou wel willen verhuizen maar dan wel in België blijven, maar niet hier.

   En van tijd tot tijd gaan we wel eens naar het buitenland.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén