Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De Hofkamer

Sedert april en tot eind oktober 2023 stond er alle zondagen van 11.00 tot 17.00 uur “De Hofkamer” in onze agenda vermeld. Want ja, die was dan geopend voor het publiek en voor leden van Herita was/is dat gratis.

Zondag na zondag werden er stokken in de wielen gestoken, zodat ik eind juli besloot de melding gewoon van de agenda te halen. En dat deed ik.

Tot ik ergens de voorbije week, bij het herschikken van de boeken en de boekenkasten, merkte dat de twee boekjes die ik als lid van Herita had gekregen domweg deel II en deel III uit een reeks waren. Deel I dateerde blijkbaar van vóór mijn lidmaatschap. Had het nu de delen 15 en 16 betroffen had ik daar niet van wakker gelegen. Nu wel, al bleef het bij wat overdenken overdag.

Enig opzoekwerk later leerde me dat deel I over -inderdaad- de Hofkamer handelde en dat je die boekjes ter plaatse kan kopen of via e-mail bestellen.

Voilà! Zo simpel kan het zijn. Zouden we toch maar … ? We zouden toch maar … gisteren zondag, want de andere zondagen van de maand augustus zijn al ingevuld. Maar gisteren was de dag met de vele voorspelde regen. Daar hebben we toch even over getwijfeld. Maar we zijn niet van suiker en ook niet echt watjes.

En achteraf waren we effenaf content dat we door hadden gezet.

____________________
1 De Hofkamer

Previous

Vondelingskens

Next

Iets anders dan muziek 

12 Comments

 1. Dat lijkt me een interessante uitstap. Heb je deel 1 nu ook gekocht of gekregen?

  • ms

   Gekocht. Op de website vind je verschillende prijzen: 10€ voor leden, 18€ voor niet leden. Op zich vind ik dat wel relatief veel, maar een reeks zonder eerste deel is waardeloos. Dus ik bekeek het geheel en vond het boekje het bedrag van 10€ wel waard. Als lid “krijg” je twee delen per jaar.

   Bovendien vind ik Herita nu wel een vzw die gesteund mag worden.

   Het had eigenlijk beter geweest had ik dat boekje voor ons bezoek gehad. Er staat erg veel informatie in. Dat kan ik tegen de volgende keer dan eens goed bekijken, zodat ik de Hofkamer ook gedetailleerder kan bekijken.

 2. Wat een pracht deze hofkamer!

  • ms

   Het was verrassend. Dat wel. Als zelfs Luc zegt dat het beter was dan hij had verwacht, wil dat ook al iets zeggen.

   De eerste verdieping hebben ze wel door een moderne kunstenaar laten opsmukken. Wat ik dààr van vond? Jammer. Er is wel mooie moderne kunst die misschien beter zou gepast hebben. Maar je weet, smaak en goesting.

 3. Moet een bekijk ruimschoots waard zijn, juweeltjes!
  Van de foto’s geniet je al.

  • ms

   We waren blij dat we er waren, inderdaad. En de regen hebben we er op de koop toe bij genomen.

   Het was wel erg rustig in de stad en we waren bij de eerste bezoekers. Toen we vertrokken kwamen er wel meer mensen binnen.

 4. Ik zou ook deel 1 willen hebben. Mooie uitstap in ieder geval.

 5. een knap interieur

  ik moest wel even zoeken, waar het precies was

  prettige dag

 6. elsjeveth

  Wat een geweldig interieur zeg. Geen spijt van jullie bezoek zo te zien aan de foto´s.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén