Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De wijze

Komt Luc de woonplaats binnen en kondigt op ware Shakepeareaanse wijze aan: “Wij hebben nog een hele hoop eieren en die zitten bijna allemaal aan hun vervaldatum”.

Ik weet hoe dat zo gekomen is maar dat doet hier niks terzake, maar ik antwoord wel, maar dan op nuchtere wijze: “Dan zal ik nog eens iets moeten bakken”.

Waarop Luc onmiddellijk op enthousiaste wijze inpikt en zegt: “Ja! Dat wou ik juist voorstellen, zo van die lekkere wafels met die suiker … njam njam njam” terwijl hij al pratend over zijn maag wrijft, waarna blijkt dat hij geen suikerwafels maar wel Luikse wafels bedoelt.

Gisteren heb ik ze gebakken.

Goed idee, daar niet van. Alleen heb je voor Luikse wafels maar twee eieren nodig. Ik zal er de volgende week of zo nog eens moeten bakken, maar dan wél suikerwafels. Daar heb je namelijk vier eieren voor nodig.

Previous

De voddenman

Next

Nuchter bezien

25 Comments

 1. Ik had dat graag gezien, de Shakespeareaanse aankondiging dat de eieren nu echt eens op moesten. 🙂

  • ms

   Werkelijk. Het is een kunst om het doodvonnis van de eieren zo te berde te brengen dat het niet theateaal wordt.

   Maar het is jammer genoeg niet iedereen gegund om dat te aanschouwen.

 2. Shakespeareaanse wijze! 😆
  Mmm… lekker daar bij jullie.

 3. marieclaire

  Ik zou er omeletten van bakken. Baskuul ook tevreden.

 4. Men zegt wel eens dat je van teveel eieren gaat kakelen, maar dat geloof ik niet, een eitje bij het ontbijt is toch altijd lekker nietwaar?

 5. Ik ben niet zo van het zoete, dus ik zou er een quiche mee bakken, of een frittata of een tortilla. Heb je ineens gegeten.

 6. Je kan er van alles mee doen, dat is een voordeel van eieren.
  Een superomelet van vier of meer eieren met allerlei klein gesneden groente en wat kruiden, dat is meteen een hele maaltijd voor twee personen. Afmaken met plakjes tomaat, kleine augurkjes, en andere lekkere dingen….Ik krijg er al trek in.😏

  • ms

   Wij maken zo af en toe een boerenomelet, met spek en wat er op dat ogenblik voorradig is, echt lekker. Maar we eten wel drie keer ei bij het ontbijt, op verschillende manieren.

 7. Zo raken die eieren toch nog op met dat bakken. Een omelet zie ik wel zitten.

 8. Na al dit gekakel zijn de eieren inmiddels wel bedorven. 🤨

 9. elsjeveth

  Dan ging ik snel aan de slag om suikerwafels te maken … want een eier overschot dat is niet te doen met deze warme dagen

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén