Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Ciarán

Al meerdere dagen werd die storm aangekondigd. Al enkele dagen werd tot voorzichtigheid gemaand. Een paar dagen werd al aangeraden om thuis te blijven. Ook lazen we dat wandelaars beter niet in de bossen zouden gaan lopen1 en dat we ook beter uit de parken zouden blijven.

Dat verwittigen doen ze bij haast elke storm, mogelijk omdat ze niet echt kunnen inschatten hoe zwaar of hoe erg die wordt. Maar bij deze was het wel geweten.

En toch vallen er meerdere doden te betreuren waarvan de twee slachtoffers in België zich in een park/bos bevonden2.

Wordt dat negeren van de aanwijzingen niet aangemoedigd door berichten zoals we in “Het Nieuwsblad” lezen? Over “Moedige wandelaars”3? Mét foto?

Wij bleven binnen als twee saaie ouwe seuten, reden er niet door omdat we zo doodgraag vlees en vis, die we zó lekker vinden, bij Lidl wilden halen, noch gingen we naar de nieuwe Kringwinkel van Diepenbeek.

We zaten thuis als oma Seut en opa Saai en keken naar de TV, al vond ik daar ook niet veel aan. De serie “Rough Diamonds4 bevalt me niet echt. Ik houd niet van gekonkel, niet in het echt maar ook niet als ontspanning.

De storm raasde over en geselde de klimop die zichtbaar dringend naar de kapper moet eer hij weer een stuk uit de muur bijt, die zwicht omdat hij het wild zwiepende gewicht niet meer kan dragen.

De vijfde verwijzing hier onder is enkel maar een geheugensteuntje voor mezelf. Er zit al zoveel in mijn hoofd dat ik niet onthoud waar al die kleurcodes juist voor staan en toen las ik …

Code oranje voor storm, maar wat betekenen die kleurcodes van KMI nu juist?5

En wat deden we gisteren? Naar de nieuwe Kringwinkel van Diepenbeek gaan en dat lekkere Lidl-vlees en die lekkere Lidl-vis halen natuurlijk.

____________________
1 VRT NWS – url: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/11/01/code-geel/
2 VRT NWS – url: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/11/02/liveblog-storm-ciaran-donderdag-2-november-2023/
3 Het Nieuwsblad
4 Rough Diamonds
5 Het Laatste Nieuws
____________________

Previous

Niet te geloven!

Next

Gevaarlijk op de blogs

10 Comments

 1. Ik ging mijn nieuwe corona vaccinatie halen tijdens de storm.
  Wel met het ov want op de fiets durfde ik niet.

  Het viel mee. En ik ben veilig weer thuis gekomen.

  Stille groet,

  • ms

   Daarvoor zou ik ook wel de storm trotseren. Maar dan wel met de auto. Hier hebben we geen OV meer, behalve de belbus.

 2. Gister ben ik ook mijn vaccinatie gaan halen, maar ik vond het hier wel meevallen met de storm, misschien was het ergste al voorbij , toen ik er heen reed, dat ken natuurlijk.

  • ms

   Je zit natuurlijk ook noordelijker dan wij. Hoeveel juist weet ik niet, dus weet ik ook niet of het veel verschil zou gemaakt hebben.

   Maar hij was in elk geval het hevigst in de namiddag.

 3. Ik bracht tijdens de storm onze dochter waar ze moest zijn. Onveilig vond ik het niet. Met de fiets zou ik het niet gewaagd hebben.

  • ms

   Onveilig leek het me ook niet. Maar toch viel er een boom om en reden de treinen tussen Landen en Tienen niet.

   Het is altijd als het verkeerde moment en de verkeerde plaats een rol gaan spelen dat het gevaarlijk kan worden.

   En als men aanraadt: “blijf thuis” en de mogelijkheid is er, dan doen wij dat.

   Moesten we die dag ook die afspraak voor die vaccinatie gehad hebben, waren we er ook door gereden.

 4. Thuisgezeten en een oud boek herlezen, waarvan het eind bijna samenviel met de situatie buiten. Er was één klein verschil: buiten stormde het, in het boek verging de aarde.

 5. elsjeveth

  Ik heb heerlijk bij t kacheltje in mijn favoriete leeshoek een boek in 1x uitgelezen. Rondom vlogen de takken en bladeren over veilig binnenzitten gesproken

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén