Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Gevaarlijk op de blogs

De laatste tijd ondervind ik dat er update na update wordt ge-updated op de leeslijst van WordPress. En gevaarlijk dat ik dat vind. Die opsomming verandert telkens weer waarbij je moet opletten dat je geen blog ontvolgt i.p.v. opent1.

En bij andere blogs word je ineens als conversatievolger aangeduid, al heb ik dat nooit aangevinkt1.

Op de telefoon is die opsomming veel logischer, volgens mij dan toch1.

Anders is het gesteld met het reageren via mijn telefoon. Ik zei het ooit al, dat ik dat niet meer zou doen onderweg. Nu méén ik het ook. Meer nog, zelfs hier thuis ga ik niet meer op andermans blog reageren met de telefoon. De enige uitzondering die ik nog zou maken is als we niet thuis zijn en de laptop die dag niet uit zijn tas zou komen.

Bij het ene blog moet ik telkens opnieuw inloggen en dat met die kleine toetsjes, bij het andere is het blog zo breed dat ik de telefoon moet kantelen en de reactie niet in zijn geheel samen met de reageerknop kan zien. Dat vind ik wel moeilijk maar toch doenbaar mits veel gedoe, al stel ik dan meestal mijn reactie wel uit tot ik bij de laptop geraak.

Anders is het gesteld bij nog een ander blog. Wil ik daar reageren krijg ik soms gewoon een reactievak te zien, zet wat ik wou zetten en dan blijkt dat ik niet op het blog, maar op een andere reageerder heb geantwoord. Stom en door en door vervelend.

Het is overal gevaarlijk. Nu ook bij de leeslijst van de blogs.

____________________
1

Previous

Ciarán

Next

Wondermiddeltjes

27 Comments

 1. peter grey

  De leeslijst waarvan je afbeeldingen laat zien – waar vind je die? Ik bekijk mijn eigen (gratis) blog en vind hem niet. WordPress doet wel raar de laatste tijd. Veel bloggers hebben dat al opgemerkt. Bij sommige blogs (zoals bijvoorbeeld het jouwe) moet ik telkens opnieuw inloggen, bij andere verschijnen de likes niet, bij weer anderen kan ik niet via mijn standaard browser Firefox reageren omdat ik zogenaamd niet ben ingelogd, maar wel via mijn tweede browser Chrome en dan ineens werkt het weer wel, maar heel kort. Geen touw aan vast te knopen. Ik klaag niet te hard omdat, zoals hierboven gezegd, mijn blog gratis is en ik niet meer doe dan eens in de maand een serie fotootjes plaatsen en tussendoor – met veel plezier – reageer op de berichten van medebloggers en op de reacties op mijn berichten, maar vreemd en soms storend is het wel.

  • ms

   Op de laptop ga je naar “https://wordpress.com”, daar log je in. Dan zie je daar in de linker bovenhoek “my site” en “reader”. Als je sites hebt die je volgt zie je die in “reader”. Via “my site” kan je dan je blog be- en bijwerken, moest je dat willen.

   Op de telefoon moet je wel de jetpack app installeren en daar inloggen om de reader te krijgen.

   Nu zeg jij wel iets waar ik niet aan dacht maar dat misschien het verschil tussen laptop en telefoon verklaart: de ene is Firefox, de andere is Chrome.

   De problemen zijn niet te wijten aan WordPress, maar wel aan Jetpack. Dat was ooit een gewone plugin, die steeds meer functies van andere plugins ging overnemen en nu dus haast alle functies van WordPress dirigeert.

   Zelf kan ik bij voorbeeld via mijn admin ’s morgens de meldingen niet zie, kan ik niet liken bij reacties en moet ik mezelf goedkeuren als ik een link in een reactie op een reactie wil plaatsen. Via het blog zelf kan dat wel (mits toelating bij het plaatsen van een link).

   Ik weet niet zeker maar denk dat het misschien te maken heeft omdat mijn blog een betalend blog is en een andere inlog heeft dan WordPress.com/Jetpack waarmee ik verbinding moet maken om de functies en widgets te gebruiken.

   Op mijn telefoon heb ik dus de problemen zoals vermeld in het log zelf. Maar op zich is dat nog niet dramatisch, maar ik houd mijn hart vast telkens Jetpack een update doet.

 2. Door al die updates heb ik de laaste tijd nogal anonieme reageerders. Daardoor weet ik meestal niet wie het zijn. Wie volgt me nog en wie niet. Zelf heb ik nergens moeite met reageren. Hopelijk blijft het zo.

  • ms

   Bij wordpress.com kan je op “My Site” ook zien wie jou volgt. Ik kan dat toch.

   Op andere blogs heb ik wel al meerdere reacties van”Anoniem” gezien.

   Op jouw blog moet ik echt wel via de laptop reageren. Het is:

   • ofwel zo breed dat ik de telefoon moet kantelen, de reactiemogelijkheid laat maar één lijntje zien en ik kan dat niet op de knop “reageer” klikken of ik ben alles kwijt;
   • ofwel zie ik het volledige blog, zijkolom incluis in miniatuur en moet ik er de loep bij halen, die staat dan wel bij de laptop.
 3. Het nieuwste is een uitgebreide balk bij de reactievelden van sommige bloggers, met mogelijkheden als schuin vetgedrukt enzovoorts.
  Je zou er narrig van worden. 😣

  • ms

   Die zag ik nog niet. Al kan je dat wel doen met html ook.

   Laatst kon ik gewoon niet meer naar de kantlijn gaan. Maar dat hebben ze dan weer snel opgelost, nog voor ik de tijd kreeg er over te klagen. 😉

 4. Bedankt voor dit bericht,
  Ik heb er wel wat uit geleerd.
  Groetjes 😀
  Theo

 5. Ik zie die dingen niet waar je een screenshot van hebt gemaakt.
  Ik heb wel bovenaan mijn pagina ‘reader’ naast ‘mijn site’, maar zo’n menu met ontvolgen of blokkeren en dergelijke vind ik daar nergens. (op laptop met Edge).

 6. Ik klik gewoon op reader en krijg alle blogs te zien van de mensen die ik volg. Bij het reageren is het soms vervelend bij bepaalde bloggers omdat je steeds je naam, email, site moet ingeven. Dan heb ik de neiging om niet meer te reageren wegens te omslachtig.

 7. Ook ik krijg hier vrij veel anoniem reacties, wat bijzonder vervelend is…

  en als je een niet betalende versie hebt, moet je niet op hulp van WP rekenen

  • ms

   Het heeft niet bepaald met WP te zien voor die hulp maar met Jetpack PRO en die heb ik ook niet.

   Maar ze antwoorden wel als je iets vraagt, je moet er enkel wat langer op wachten. Dat geven ze zelfs eerlijk toe.

   Al kon ik niet bepaald veel doen met hun antwoord aangezien WP.org toch wel wat afwijkt van WP.com.

  • ms

   Ik heb zo nog eens gegoogeld en vond dit als een antwoord op die vraag over anonieme reacties:

   Unfortunately, At the moment, our theme does not support to compatible with Jetpack comment.

   Dat zou betekenen dat het probleem themagebonden is, wat ik dan wel geloofwaardig vind, aangezien ik mijn zijbalk van wizzewasjes wel zie op de laptop maar niet op de telefoon, terwijl die van mijn fotoblog gewoon helemaal niet veranderde.

 8. elsjeveth

  Ik heb een betaalde versie en niets te klagen, herken de klachten die je ervaart gelukkig niet. Niet op de laptop en ook niet op de Iphone.

  • ms

   Ik heb een betaalde blog maar voor reacties op wordpress.com te gebruiken moet ik via jetpack.

   Heb jij een andere lezer?

   • elsjeveth

    Bedoel je browser ? Ik heb Google Chrome op de laptop en Jetpack op de iPhone

    • ms

     Neen Chrome is een browser, die heb ik op mijn telefoon. Firefox is een browser en die zit op de laptop.

     Jetpack is een uit de kluiten gewassen widget van WordPress dat zichzelf haast onmisbaar heeft gemaakt en daar zit er soms iets te wringen. Er zijn zoveel mogelijkheden bij WordPress zoals instellingen van themes e.d. zodat Jetpack bij updates niet alles in orde kan houden.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén