Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Criminele geesten

Enkele maanden geleden, keken wij -in een lamlendige bui- naar een paar afleveringen van: “Criminal Minds”. Dat het echt wel ging over een reeks van 13 in een dozijn die zo snel mogelijk ingeblikt werd, was al snel duidelijk.

Niets om over na te denken, zou je zo denken.

Maar niets is minder waar. Wij begonnen er een patroon in te zien. Al die afleveringen zijn quasi hetzelfde al heten de slachtoffers anders. Elke aflevering had een gegeven, het weerkerend patroon van profiel schetsen waarbij de hoofdrolspelers steeds weer op quasi ongeforceerde wijze op elkaar inspeelden en dan de afloop. De rest van de tijd werd opgevuld met het vertonen van gefolter en vernedering van de slachtoffers waar het over ging.

En ik dacht: “ze lijken er wel op te kicken”.

Mogelijk is dat wel zo en hebben sommigen van die scenarioschrijvers ook een criminal mind en vinden ze in dat soort reeksen een uitlaatklep. Dan kan je er inderdaad beter over schrijven en/of filmen dan het effectief te doen, maar uiteindelijk geeft me dat het idee dat echte criminelen er toch maar inspiratie mee opdoen.

Voor ons hoefde het al snel niet meer.

Previous

Het huwelijksaanzoek

Next

Auto’s in stads- en/of winkelcentrum

10 Comments

 1. Te doorzichtig is nooit goed. ?

 2. ‘Wat je zegt ben je zelf’ gaat op voor de bedenkers…

 3. Dat laatste zal het zijn. De serie ken ik niet en ben er ook niet nieuwsgierig naar.

 4. Die serie ken ik en ik kan je alleen maar gelijk geven. Alles voor de kijkcijfers.

  • ms

   Wij hebben afgehaakt na het enkele afleveringen bekeken te hebben. Maar het feit dat die reeks al zo veel jaar wordt opgenomen wil wel zeggen dat er meer zijn bij wie het wél in de smaak valt.

 5. elsjeveth

  dat is een vraag die ik mezelf vaak stel. Wat gaat er om in het hoofd, oftewel mind, van mensen die zulke nonsens produceren.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén