Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Telefoneren met een blauwe toot

Op een avond reden wij, na een geslaagde dag, over de autosnelweg naar huis. Toen plots mijn telefoon ging en Luc me raar bekeek. Want ja, die telefoon belt via Bluetooth recht in mijn oren en dan begin ik zomaar tegen dat ding te praten.

Zegt er een stem aan de andere kant: “U spreekt met Van Knalpot. Ik weet niet of U het weet, maar we hebben de garage, waar U uw auto kocht, overgenomen”.

En ik, ik antwoord nogal koeltjes maar naar waarheid: “Ik wéét dat. U heeft ons daarover een e-mail gezonden” en ik vraag me af of ze nu felicitaties willen of een wenskaartje hadden verwacht. Want eerlijk? De garage was nogal ver en tijdens de coronaperiode hadden wij ons verplicht gezien een garagist dichter bij huis te zoeken.

Maar ze gaat verder en zegt dat ze de zondag daarop klanten willen uitnodigen in de garage, ter kennismaking.

En ik antwoord weer naar waarheid: “Mijn kleindochter heeft dan een sportevenement”. Ze beaamt dat dat voorrang heeft en heeft het over een volgende keer en over e-mails en ik zeg dat dat goed is voor mij, al is dat niet geheel naar waarheid.

Ik houd niet van dat soort telefoons, maar ik was wel blij dat ik direct op mijn pootjes viel omdat mijn kleindochter écht en wel degelijk een sportevenement had.

Ik ga dat als excuus onthouden voor een volgende keer. Het klinkt goed.

pske van mske:

  Van Knalpot is natuurlijk een gefingeerde naam. Die staat niet in het telefoonboek, moest je al aan het opzoeken zijn.Previous

Oh my darling Clementine

Next

De kerstboom

13 Comments

 1. peter grey

  Madeleine van Knalpot vond ik, iemand uit Tielt, maar geen garagiste. Het is echt een goeie smoes, in alle omstandigheden te gebruiken, behalve misschien tijdens schoolvakanties. Maar dan kun je tegen iedereen behalve mevr. Van Knalpot zeggen dat de auto naar de garage moet. 🙂

  • ms

   Ik had beter eerst eens op “Van Knalpot” gegoogeld alvorens de bestaande garage een gefingeerde naam te geven. 😮

   Maar ik vond niet zo direct een naam naar mijn zin en toen vertelde Luc over Beun De Haas.

   Van het een kwam het ander en uiteindelijk opperde hij “Van Knalpot” en dat vond ik een goeie. 😉

 2. Goeie smoezen zijn waardevol, ik neem hem an je over. 🙂

  • ms

   Dat mag. We benne op de wereld om mekaar te helpen, nietwaar.

   Maar dan niet tegen ene Van Knalpot gebruiken. 😉

 3. Ik krijg zelfs uitnodigingen per post en sms van de garage waar we onze auto gekocht hebben. Die laat ik voor wat het is. Ik bepaal zelf wel waar en wanneer we een nieuwe auto zullen kopen ook al ben ik “VIP”.

  • ms

   Dat is precies wat ik ook dacht.

   Onze huidige garagist verkoopt ook auto’s, maar dan kleinschaliger al hoop ik dat deze nog wel wat jaren meegaat. 🤞🤞🤞

 4. Ik ben nogal rechttoe rechtaan en zal nooit een excuus verzinnen als ik ergens geen zin in heb. Dan zeg ik gewoon dat ik niet geïnteresseerd ben. Ik ga me echt niet in bochten wringen om daarna dan niet meer te weten wat mijn excuus alweer was.

 5. Ik vind het opdringerig dat ze je daarvoor bellen, zeker als ze al gemaild hebben.

 6. elsjeveth

  Ha ik moet toch erg lachen om Van Knalpot. Tja een kwestie van Marketing en Klantenbinding tegenwoordig en uiteindelijk wel te begrijpen van mevrouw Van Knalpot, de zaak is door hen overgenomen en ze willen zo goed mogelijk voor de dag komen.
  Smoesjes…door schade en schande heb ik ervaren dat je soms kunt struikelen over je eigen smoesjes, voortaan laat ik weten of ik ja dan nee geïnteresseerd ben

  • ms

   Ik vond Van Knalpot ook wel een goede vondst.

   Weet je, ik schreef in 2021 eens een log over “leugentjes om bestwil” en wat ik dààrvan vond.

   Om één of ander geweigerde uitnodiging werd ik tijdens corona hard genoemd.

   Nu schrijf ik over een telefoontje van een inhalige autoverkoper, die wat wil slijmen en me lijmen.

   En ik had een excuus om te weigeren. Mijn kleindochter hàd wel degelijk een sportevenement.

   Nu brei ik een eind aan dat log met een kwinkslag en tja het grappige is wel een beetje verdwenen nù. 😐

   • elsjeveth

    Och ja heb ik het toch n beetje serieus genomen. Waardoor je grap wat in het water valt 🫣🫣🫣

 7. Van Knalpot….

  is anders best grappig

  groeten

  • ms

   Dat vond ik dus ook.

   Natuurlijk heette die garage niet zo. Maar het is wel een gekende grootgarage. En ik denk dat klanten daar eerder nummers zijn dat … klanten. tja.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén