Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Hout binnen hoorbereik

Zou ik durven? Of niet? Twijfelgeval. Vanwege het gekende op onheil roepen zou ik ieder die dit leest willen vragen om, vooraleer verder te lezen, even een stuk hout te gaan zoeken en dat vast te houden1.

Tijdens het typen dezer staat mijn laptop sowieso op een houten verhoogje, zodoende …

In mei zal ik mijn nieuw hoorapparaat een jaar hebben. Een poosje na de aanschaf werd ik wakker en hoorde … niets. En ik realiseerde me dat ik al een hele poos “niets” had gehoord. En ik vroeg me af: “Waar is Tinnitus?” Ik luisterde en luisterde en omdat ik geconcentreerd luisterde hoorde ik een zachte ruis, meer niet.

Sedertdien zijn er af en toe momenten dat ik denk: “Hij is er wel nog” maar het komt haast niet meer voor, meestal als ik me opjaag.

Soms, zo heel af en toe, zo een 2 à 3 keer sedert de aanschaf, fluiten mijn oren. Maar dat was vroeger ook al zo, toen mijn grootmoeder zei: “Hoe linker hoe flinker, hoe rechter hoe slechter”.

Dan vraag ik me af of mijn eerste hoorapparaat dat in de hand heeft gewerkt, want Tinnitus? Die is opgedaagd kort nadat ik die toestelletjes had.

Al bij al, hij is er nog, maar in lichte mate en vaak zwijgt hij helemaal. En daar ben ik niet kwaad om.

En nu dat hout nog opruimen.

____________________
1 Het Laatste Nieuws

Previous

Dubbel verdiend

Next

Een winter met sneeuw

10 Comments

 1. Dat is goed nieuws! Gek genoeg ben ik me de laatste tijd bewust van een opvallende ruis in mijn oren als er verder geen geluid is. T. zal toch niet de grens zijn overgestoken?! Nee, zonder dollen, het zou interessant om te weten of je hoortoestel er een rol in speelt, maar ook zonder dat, weg is weg. Dat is het belangrijkst.

  • ms

   Echt goed komt het nooit meer. Muziek beluisteren doe ik niet meer. Sommige stukken zijn wel goed te horen, andere lijken flauwe afkooksels van de realiteit.

   De TV-connector doet zijn werk maar mompelaars zijn en blijven hopeloos.

   Een groepsgesprek blijft onbegonnen werk met mij als afvaller.

   Maar dat die Tinnitus onder controle is en binnen de grenzen van het acceptabele valt, dat is een zegen en daarvoor alleen al zijn ze dubbel en dik hun geld waard.

   • Gefeliciteerd.
    Bij alle voor- en nadelen die je opnoemt heb ik nog steeds last van T.
    Niets aan te doen, aldus de audicien. Ik las ergens dat een paar onderzoekers. op een goed spoor zitten, daar heb ik mijn hoop op gevestigd

    • ms

     Bij mij verklaarde de audicien dit door te zeggen dat mijn oren waarschijnlijk meer rust kregen door de nieuwe apparaatjes. Natuurlijk zei ze dat, maar toch geloof ik haar.

     Ze ontdekken van alles, ze mogen daar inderdaad eens werk van maken, want hun uitleg dat je er geen last van hebt als je het negeert is gewoon beneden alle peil.

 2. Dat is nog eens goed nieuws! Ik kan me voorstellen dat dat constant gepiep in je oor een ware marteling moet zijn.
  Fijn om dit te lezen.

  • ms

   De eerste keer dat ik het noteerde was het écht een verrassing en ik dacht dat hij weg was.

   Niet helemaal dus, maar eigenlijk hoor ik hem quasi nooit, enkel als ik me er bewust op toeleg van hem te horen of me zenuwachtig heb gemaakt duikt hij op.

   Maar die nep-geluiden heeft hij wel helemaal achterwege gelaten.

   En dat is echt een verademing.

 3. elsjeveth

  Dat is zeker een verademing. Wellicht wordt het nu ook een beetje gemaskeerd door de andere geluiden

 4. Dat is inderdaad goed nieuws. Nu met zijn allen hout vasthouden en hopen dat het zo blijft.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén