Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Wij in de sneeuw

Zoals gezegd, nodigde het weer ons tot een wandelingetje in de sneeuw. Het zicht daarbuiten zag er al van bij het ochtendgloren verlokkelijk uit.

(Lees verder onder de foto)

Veel valt daar niet over te vertellen behalve misschien dat we op het pad, waar we hadden gedacht ons als pioniers te voelen, merkten dat er al meerdere wandelaars waren door gestapt.

We kwamen ook nog een paar andere liefhebbers tegen, allemaal jeugd van vroeger.

Ook noodde de sneeuw uit tot een praatje. De man alleen, die we al meer op onze wandelingen en zijn joggingtocht ontmoetten, vertelde wat we ook al wisten: hoe we dat hadden gemist, hoe erg genieten het wel was, dat er jongere mensen waren die het nog nooit hadden meegemaakt, …

Om bij onze thuiskomst van een voorbijgangster te horen hoe goed gedaan het was dat we een doorgang op onze trottoir hadden gemaakt.

En dat was nu precies de oorzaak dat ik minder foto’s in de mist heb dan ik gewenst had. Een mens kan niet alles tegelijkertijd.

pske van mske:

  Wie meer foto’s wil zien, kan ze op “In Beeld” bekijken.Previous

Toch een terugblik?

Next

Cookies wissen

13 Comments

 1. Nog meer van die prachtige sneeuwfoto’s!

  • ms

   Dank je. Ik had de meer idyllische op “In Beeld” gewild en de meer dagelijkse hier, zoals die sneeuw op die glasbollen en die weggeworpen kerstbomen.

   Maar nu vind ik dat waterzuiveringsstation ook wel iets hebben. Allee nu, een waterzuiveringsstation. 😁

 2. Prachtige foto’s. Ik geniet ervan om er naar te kijken want in het echt heb ik weinig of geen sneeuw gezien. Enkel gisteren een paar smeltende vlokjes. Dat doet pijn voor een sneeuwliefhebber.

  • ms

   Hier ligt alles nog en dat zal zo nog wel een poosje blijven. De temperatuur komt hier niet -of zo goed als niet- boven 0° tot zondag.

   Onze straat ziet er nog altijd vervaarlijk glad uit, al is ze geruimd. De ruimer heeft de sneeuw opzij geduwd en zo een dam(meke) achter onze auto gemaakt.

   Dat wil zeggen dat we kunnen kiezen: bananen en eieren halen … of niet. 😉

 3. Hier heeft het afgelopen nacht geregend zodat de trottoirs en fietspaden nu spiegelglad zijn. Wandelen zit er nu niet in.

  • ms

   Wij zitten nog altijd (tot zondag wellicht) onder 0° zou het hagel zijn, denk ik.

   Maar nu, hier regen? Laat maar zo. Die straat van ons is afgeschraapt maar dus niet vrij.

   Een of andere clown is er toch in geslaagd om met zijn auto over Lucs geveegde “couloir” te rijden.

   Dat dat een trottoir voor voetgangers was kon hij wellicht niet zien door zijn twee cm vrije ruit voor zijn ogen.

 4. We moeten ervan profiteren nu het zo mooi is hé. Wij kregen gisteren maar een heel klein laagje, maar er lag nog van dinsdag en woensdag. En vannacht is er weer wat gevallen. Nadeel is dat het overal spiegelglad is. In onze straat wordt niet gestrooid hoewel het nochtans een zijstraat van de ‘hoofdstraat’ is. Nu ja, voorzichtig zijn hé.

 5. elsjeveth

  Zo´n praatje kan net zoveel deugd doen als de sneeuw. Bij ons is het een dun laagje. De pret van de kleinkinderen is er niet minder om. Ik kreeg een foto van oudste zoon zwoegend met een slee en twee kindjes. Zo´n dun laagje is niet echt slee-waardig maar de gezichtjes van Roan en Katie onbetaalbaar

  • ms

   Ondanks al het gedoe van auto uitgraven op het verkeerde moment en zo, ben ik toch blij dat we het nog eens meemaakten.

   Wie weet was het niet de laatste keer.

 6. Zoveel sneeuw heb ik in jaren niet gezien bij ons. Snik.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén