Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Uitwaaien in het veld

Op het einde van vorige week zaten we met een dik pak sneeuw. En toch zag de wereld er zonniger uit. Op zondag stopte het met vriezen. En ik dacht: “Dan zal het maandag wel regenen”.

Wat te denken was, werd bewaarheid. Op maandag regende het en was alle sneeuw weg. Enkel in het veld lag hier en daar nog een beetje overschot.

En wandelen deden we tussen twee buien door. Zelfs de lucht wist niet welke kant het op moest.

(Lees verder onder de foto’s)

Gelukkig zijn we droog terug thuis geraakt, ik had het regenfrakske van mijn fototoestel niet meegenomen.

Wat me ook opviel de laatste tijd is dat we nu geen gewoon weer meer hebben, alles moet in overdrijving zoals “een sneeuwbom”.

Maar niet enkel met sneeuw doen ze het. Ook wind hebben we niet meer. Dat is direct een storm. Gisteren zou ik gezegd hebben: “Het waait nogal” maar neen, het was Ischa, een storm die wel huisgehouden had in Ierland, maar hier ten lande te Landen enkel maakte dat ik mijn regenhoedje onder mijn kin heb vastgeknoopt.

En houdt U vast aan uw bretellen, de volgende storm is ook al in zicht, die heet Jocelyn1.

(…) en storm Jocelyn ligt al op de loer (…)
____________________
1 VRT NWS – url: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/kijk/2024/01/22/weerman-storm-update-ischa-arvato-63301918/

Previous

Wij worden ouder

Next

Zelf scannen is eenvoudiger

17 Comments

 1. Ik heb haar gezien! Sterker, ik heb haar gesproken. Ze lag op de loer maar was niet erg goed gecamoufleerd. (Donkere wolken die zich veel te groot achter een muurtje ophielden, regenflarden die alvast voor zichzelf waren begonnen, het fluiten van wind door tuigage terwijl er geen boten in het zicht waren.) Ik zei: ‘Hoi Jocelyn, doen we een beetje kalm aan vannacht?’ Ze greep een stuk wolk dat dreigde te breken bij de kladden en zei: ‘Maak je geen zorgen. Met dit zootje ongeregeld valt geen fatsoenlijke storm te beginnen. Daar had collega Isha eergisteren ook al last van. Ik denk wel eens: vroeger toen we nog geen namen hadden, toen kraaide er geen haan naar. Je had storm of je had het niet. En nu? Ze hebben me geloof ik code geel gegeven. Geel! Wat een belediging! Weet je wat? Ik zie er gewoon van af. Ik-doe-het-niet. Aju!

  • ms

   Ja, dat soort toestanden krijg je als je een onervaren iemand een storm laat organiseren en ze daarvoor maar één dag tijd geeft en een paar medewerkers die de neus niet in dezelfde richting staan hebben of die denken het beter te kunnen.

   Bij het openen van de vensters deze morgen bleek de wind aan zet te zijn, hij waaide me bijna de kamer uit. De regen zouden we vandaag dan niet zien.

   Met de nadruk op “zouden”.

 2. Zo overdreven 😣 die overspannen weerpraat, het lijkt al erger te worden.
  Nog even en we krijgen een waarschuwing voor wateroverlast bij een regenbui.

 3. Hier nu niet veel wind, dus ik denk dat die vannacht voorbij is getrokken, ik heb lekker geslapen dus niets gehoord. Fijne woensdag gewenst.

 4. We hebben hem gelukkig overleefd, de sneeuwbom. Van overdrijven gesproken!

 5. Hier is momenteel alles rustig wat het weer betreft. Meer zelfs : er is zon en daar hadden ze ons niet voor gewaarschuwd.

 6. elsjeveth

  Af en toe krijg ik er code rode vlekken in mijn nek van.
  De sneeuwbom ook zoiets, alle kinderen met de slee in de aanslag…valt er hier en daar een vlok in de regio

 7. De mensen hebben nog geen angst en stress genoeg. Ik verlang naar goed nieuws ipv al die superlatieven van negatieven.

  • ms

   Wel ja, ik heb de apps van de kranten van mijn telefoon gegooid. Ik zal het nieuws wel lezen op mijn laptop.

   Dat maakt in die mate een verschil dat ik het op een bepaald moment van de dag onder ogen krijg en niet constant de laatste updates zie.

   Het is om echt somber van te worden. En dat van dat weer doen ze dan weer om spectaculair voor de dag te komen.

   Nu weer over die klok, die het einde van de wereld aangeeft, die op een paar seconden voor twaalf blijft staan. 🙄

   En wie heeft die klok gemaakt? 🤔

 8. Ja, alles wordt zo overdreven tegenwoordig.
  Alsof we niet meer zelf kunnen nadenken, of gewoon naar buiten kijken.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén