Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Zwarte kop moest rode kop krijgen

Hoe lang leven wij mensen al op deze planeet? Toch al eeuwen.

Hoe lang hebben wij mensen al haar? Toch ook al eeuwen.

Hoeveel van die eeuwen werden de mooie lokken bewonderd en geprezen?

Hoeveel van die eeuwen hebben miljoenen mensen, mensenlevens lang, met die haren geslapen?

Hoeveel duizenden -zelfs meerdere miljoenen- keren hebben zowel mannen en vrouwen hun lange manen al losgeschud die dan als een golvende zee over hun schouders vielen?

Nu zat ik laatst toch verwonderd te kijken naar een TV-spot en zag hoe een vrouw met loshangende haren in bed belandde en verder sliep.

En ik dacht aan al die jaren dat ik geslapen had met mijn haar in een staart omdat dat beter is voor lang haar. Of zelfs in een dot, omdat ik toch niet op mijn hoofd ga staan ’s nachts. Soms maakte ik zelfs twee staartjes, maar daar was geen reden voor, alleen maar omdat ik daar zin in had.

Maar nu, dat TV-spotje. Chapeau! Eindelijk hebben ze het licht gezien.

Ze hebben een bescherming gevonden die je ’s nachts op je haar moet aanbrengen omdat je tijdens het slapen je haar beschadigt.

Het zal gaan tijd worden.

Hoe hebben we het al die jaren, eeuwen toch klaargespeeld? De geschiedenis had er zo heel anders kunnen uit zien.

Uitgelichte afbeelding:

Previous

Voeten in de gevarenzone

Next

In de winterzon

14 Comments

 1. Hoe kunnen haren tijdens de slaap beschadigd raken? Je kunt niet slapen en rukt je de haren uit het hoofd? Je droomt heel realistisch van een tondeuse? Ik ga een heel naïeve vraag stellen: is dat van de staart en dot waar? Als kind zong ik mezelf in slaap en draaide daarbij met mijn hoofd heen en weer op het kussen. Toen ik tiener werd en zoals de mode voorschreef mijn haar liet groeien werd ik ’s morgens wakker met het haar in de knoop. Toen ben ik met dat draaien opgehouden (Het werd ook wel tijd zeg!) Maar is het zo iets? Tegen knopen?

  • ms

   Ze kunnen breken. En als ze dat niet doen kunnen ze zo verward raken dat ze wel breken als je ze ’s morgens gaat borstelen. Dat is die knoop dus waar jij het over hebt.

   Ja dus.

   Sommigen vlechten hun haar ook. Dat doe ik niet, het is al tegendraads genoeg. Als ik er aan denk steek ik er wel halfweg nog een elastiek in.

   Die elastieken mogen ook geen gewone elastiekjes zijn. Daarvan breekt het ook. Er bestaan haarelastiekjes voor.

   Dus denk ik niet dat het op te lossen met er ’s avonds een product op te doen, of het zou iets moeten zijn dat ze plastificeert of zo. En dat kan ook niet zo gezond zijn voor het haar.

 2. Toen ik nog lang haar had (heel erg vroeger) liet ik het meestal gewoon los wanneer ik ging slapen, soms vlocht ik het wel, maar daar had ik op de late avond niet altijd zin in. Tegenwoordig heb ik een kort grijs koppie 🙂

 3. Ik heb altijd redelijk kort haar gehad. Dus nooit problemen gehad. Mijn dochter dan weer wel.

 4. Dat meen je niet. Ik zal het in ieder geval NIET kopen want zoiets heb ik niet nodig. Ik slaap altijd met een dot of staart en mijn haren zijn nog steeds niet beschadigd.
  Wat ze mensen toch allemaal aanpraten om te verkopen. (Ik schud meewarig het hoofd.)

  • ms

   Jawel! Het zoveelste product waarvan ze de mensen gaan proberen te overtuigen dat ze het nodig hebben. Pure …

   Ik zal het zeker ook niet kopen.

 5. Met het haar deed ik niets als ik naar bed ging, volgens een kapper verloor je er niet meer haar door en het bed lag ook niet vol met gebroken haren. 🙂
  Ik weet niet welk plaatje het is met die haren, ik krijg en hele rij. Van Pixabay.

 6. elsjeveth

  Sinds ik mijn haar weer terug heb, geniet ik van het ´s morgens wakker worden en met de handen door mijn haar te woelen. Bescherming hebben mijn krullen niet meer nodig, laat ze maar genieten van hun hernieuwde leven

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén