Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Aan tafel!

Stond ik ooit verbaasd te kijken naar parende naaktslakken, was ik nu niet minder verbaasd bij het zien van een naaktslak die rustig op de veldweg een regenworm zat te verorberen.

(Lees verder onder de foto)

Eens thuis heb ik het gegoogeld1. Want eerlijk gezegd had ik nog nooit stil gestaan bij wat naaktslakken nog meer zouden kunnen eten dan wat ze van blaadjes knabbelen2.

Ik zal die beesten toch met andere ogen moeten bezien.

____________________
1 BNNVARA
2 Natuurpunt

Previous

Idealiter

Next

De tiendschuur

10 Comments

 1. Alleseters dus, maar vlees dan meer als gieren. Hmm, een slak als gier, aan dat beeld moet ik even wennen. Maar ook ik had me nooit afgevraagd wat slakken behalve blad eigenlijk eten. Ik lees in de info van Natuurpunt dat hooiwagens de natuurlijke vijanden van slakken zijn. Met die rare, sprieterige, veel te lange poten? Daar kan ik me naast die gier ook niks bij voorstellen.

  • ms

   Ik heb me, bij het zien van een slak, nooit afgevraagd hoe die beesten zich voortplanten of wat die eten, tot ze het vlak voor mijn neus gaan doen.

   Het werk van gieren, opruimen, inderdaad.

   Maar ze hebben dan toch nog veel werk. De betonnen veldwegen liggen vol met dode pieren. Mogelijk door het omploegen van het veld.

 2. elsjeveth

  Mijn neiging om te walgen bij het zien van de naaktslakken die zo langerzaamhand het tuinpad weer gaan bevolken wordt alleen maar groter door deze foto, jegggg

  • ms

   Oorspronkelijk vond ik een filmke bij het googelen en dacht: “Jegggg”. Daarom heb ik maar naar het artikel van BNNVARA verwezen. Dat verwijst ook naar het filmke maar flasht zo niet binnen. 🫤

 3. Ook ik heb neiging om te walgen bij het zien van een naaktslak die een worm eet. Beide dieren doen me een beetje rillen van afkeer, nu ja, vooral de worm dan… En als ze elkaar dan nog opeten.. brrrr… Ik heb snel doorgescrold want ik kon het niet goed aanzien.

  • ms

   Gelukkig kauwt zo’n slak niet echt en kon ik snel een foto nemen. Walgen doe ik er niet van, het is de natuur, maar blijven staan kijken deed ik toch ook niet. 😉

 4. Altijd gedacht dat slakken voornamelijk groen eten, nooit geweten dat ze ook wormen en ander vlees aten. Weer wat geleerd. In de tijd dat wij een groentetuin hadden, heb ik gedacht dat ze in colonnes richting de koolsoorten gingen.

  • ms

   Eigenlijk stond ik er niet bij stil, maar nam toch gewoon aan dat ze alleen groen aten.

   Ik zie die colonnes al richting kolen trekken … 😂🤣

 5. Interessant om te weten, wist ik zowat niets van, maar ik hoef het niet te zien.
  Een filmpje van parende slakken was té erg, lang geleden maar ik kan het niet vergeten.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén