Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Wordt ons gazet duurder?

Zeggen of niet zeggen? Schrijven of niet schrijven? Toen ik las hoe er gediscussieerd werd over een contract voor de krantenbedeling1, vroeg ik me af hoe lang het nog zou duren, eer die kranten duurder zouden worden.

Meer bepaald dacht ik daarbij dan over de online-krant die niet bezorgd dient te worden.

Stond de twijfel over het stopzetten van het abonnement hier al een poos aan de deur te kloppen, was bij deze vraag de deur op een kier gezet en stond de twijfel al met één voet binnen terwijl hij in zijn hand het recente artikel toonde waarbij men zich niet geneerde om erbij te zetten dat het oorspronkelijk in augustus was verschenen2. Volgens mij is dat twee keer betalen voor hetzelfde, maar dat zei ik ooit ook al eens.

Ik schreef het concept maar ik wou toch nog even afwachten wat het werd. Want eerlijk gezegd staan er ook wel interessante artikelen in die gazet, alleen jammer dat ze die dan altijd meerdere keren herhalen.

Ik wou maar dat ze het : “Ik ga dat geen twee keer zeggen” principe zouden invoeren.

Toen las ik het verhaal van de man uit Lanaken die 400€ wilde afhalen in Berlijn en waar het grondig fout liep3. Dat heeft de gazet dan maar mooi opgelost. Ze komen soms dus ook goed van pas.

Nu niet dat we constant lopen te twijfelen. Dat komt pas als er maar weer zo een zelfverklaarde BV de hoofdpagina vult of wanneer ze -zoals gezegd- dubbel beginnen schrijven.

In januari i.e. het begin van het jaar was er geen prijsverhoging. Ik wou -en zou- nog even wachten tot begin februari vooraleer dit te posten, voor alle zekerheid. Die heb ik nu. De prijs ging niet omhoog.

Zoveel woorden om te zeggen dat alles blijft zoals het is.

pske van mske:

  Ik heb maar efkes gewacht met posten tot de volgende maandelijkse betaling afgehaald hadden.

____________________
1 VRT NWS – url: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/11/30/krantencontract-vijf-vragen-bpost-ppp/
2 Het Nieuwsblad
3 Het Nieuwsblad

Previous

Firefox vs Chrome

Next

Kapellen

12 Comments

 1. Dus in België betaald de overheid de distributie van kranten en tijdschriften. Dat wist ik niet. In Nederland regelen periodieken dat zelf via distributiebedrijven en de kosten daarvan komen voor rekening van de abonnee. Dat een online krant, die met bezorging niks te maken heeft, daar duurder van zou kunnen worden verbaast me. Maar gelukkig is dat niet het geval.

  • ms

   Het zit allemaal zo raar en onbegrijpelijk in elkaar.

   Maar over prijsverhogingen ben ik nooit verbaasd, elke vliegescheet kan tellen als excuus.

   Voorlopig is dat nog niet het geval, neen.

 2. Duur of duurder, wat heb je er voor over. Ik had geen notie van de gang van zaken in België
  Zelf heb ik de alleen een abonnement op de papieren zaterdagkrant van NRC, een voordeelaanbieding. Meestal voor twee jaar, dan zeg ik hem op en neem aan nieuw abonnement, ze zijn altijd in de reclame. En daarmee kan ik ook de digitale dagelijkse krant lezen. Dagelijks.

  • ms

   Wij namen dat abonnement een paar jaar geleden toen ze bij Het Nieuwsblad bij een actie van Black Friday de helft van de prijs aanboden gedurende een hele periode. Dat was toen 5€/maand. Na die periode werd dat 10€/maand. Zo’n 2 jaar geleden sloegen ze op naar 11€/maand. Dat betalen we nu nog.

   Wij hebben dus de onlinekrant volledig.

   Nu blijkt dat je bij Proximus een abonnement van Het Laatste Nieuws kan krijgen bij bepaalde packs, natuurlijk niet bij het onze. Nu ja, Het Laatste Nieuws is nu ook niet bepaald mijn favoriete gazet.

 3. Een krant zouden wij hier niet kunnen missen. De prijzen lijken voorlopig redelijk. We genieten ook vaak van aanbiedingen en nemen soms tijdelijk een abonnement omdat de aanbieding zo mooi is. Verder ruilen we de krant met de buur. Zo leest mijn echtgenoot De Volkskrant en NRC dankzij deze ruilhandel. Ik volg het Belgisch nieuws online (VRT).

  • ms

   We hebben het jaren met de gratis online versies gedaan, maar ik deins er toch wat voor terug om ons abonnement op te zeggen. Soms denk ik daar wel over na en ga ik twijfelen.

 4. elsjeveth

  Dat wist ik ook niet. Buren van elkaar en zulke verschillende regels

 5. Hier hebben we een online abonnement plus papieren gazet op zaterdag. Inderdaad blijft de prijs voor zover ik weet ongewijzigd.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén