Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De werf

Het gebeurde in een periode die nu niet meer is. Het gebeurde voor onze deur. Het gebeurde op een zondag.

Enkele – 3 of 4- camionetjes, met een naam er op, stopten. De mannen stapten uit en begonnen onze trottoirtegels uit te breken. Daar moest Luc het fijne van weten. Voor één of andere reden moesten ze een put maken want er waren problemen ergens van hier tot bovenaan de berg, aan de kerk.

De put was gemaakt, de aarde omgewoeld, de nodige veiligheidsvoorzieningen en een verkeersbord geplaatst toen ze de put vulden met aarde, de trottoirtegels op een hoop lieten liggen en hun veiligheidsnet op poten en verkeersbord lieten staan terwijl zij hun schup afkuisten en verdwenen.

Ja, en, wat nu? Onze brievenbus zat achter het blauwe net, de auto lossen na het winkelen werd moeilijk, want die moest echt wel op de rijbaan blijven staan.

Enige informatie later wisten we dat we daar geen verhaal konden halen maar toch belde Luc de firma. Ze zouden ons op de hoogte houden. We hoorden niks meer.

Bovenaan de berg, voorbij de kerk was er nog een huis met zo een constructie voor de deur. Na een poos verdween daar die constructie en werd vervangen door een veiligheidspaaltje, dat na een poos ook verdween.

Bij ons? Geen verandering. De regen had de goot al in een modderbeek veranderd en het veiligheidsnet was al wat gaan flapperen.

We waren twee maanden en een week later toen Luc opperde de firma nog eens te contacteren maar ik hem vertelde dat ze hem toch het bos zouden insturen en hij besloot het elders te melden, waar we dus geen antwoord op kregen, maar een week later, toen we na een uurtje boodschappen doen, thuis kwamen, was de hele santekraam verdwenen, was de put opgevuld en de trottoirtegels terug gelegd.

“Dat ding is weg” zei Luc en hij zette de auto netjes voor de deur.

Een geluk dat hij het zei, ik had het nog niet eens gemerkt.

pske van mske:

  Geen namen. Geen exacte data. Beperkte informatie. Voor achterklapverhalen raden wij eerder de roddelgazet aan.Previous

Nog een overgewaaide

Next

Portretrecht

6 Comments

 1. Dat is toch niet te filmen….
  Maar goed het werd opgelost, zij het wat laat.

  • ms

   Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat ze het vergeten waren. Beter laat dan nooit, maar bij een ander zou het zo lang niet geduurd hebben eer ze verdere stappen zetten.

 2. Vreemd. Scène uit een film zonder woorden.

  • ms

   Zonder woorden. Want er woorden aan vuil maken bracht toch geen aarde aan de dijk.

   Maar we hebben van niemand ook maar enig antwoord of enige uitleg gekregen. Ook niet waarom het eigenlijk open is gelegd.

 3. Dit doet me denken aan een scène in het boek “De komst van Joachim Stiller”. Daarin gebeurt iets gelijkaardigs.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén