Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Naar Leuven

In de tijd dat we hier nog niet woonden, was ik wel een keer per week -of zo goed als- in Leuven. Daar kwam verandering in bij de verhuis. Leuven is niet meer zo dichtbij als toen. Nu gaan we meestal als er iets te beleven valt, maar vaak is dat ook niet.

Nu stonden er op Kringding toch ineens een paar zaken van mijn ene favoriete categorie, die mijn aandacht trokken, maar alvorens mij in het strijdgewoel te storten was ik toch graag eens in een fysieke winkel binnengestapt om te zien of ik daar niks van mijn gading zou vinden. Kleindochter gaf me twee adressen van dat soort winkel in Leuven.

En ja, het geraakte een beetje op de lange baan, het was niet dringend.

Tot op donderdagmorgen Luc -jaja, hij snuistert daar ook- op Kringding iets van mijn andere favoriete categorie op de veiling gegooid zag worden en hij stuurde me stante pede een e-mail.

Toen ik na het lezen van de e-mail en mijn “Wa-HA” van enthousiasme wou gaan googelen vroeg Luc: “Gaan we naar Leuven na de middag?” Dat deden we.

We gingen naar de twee winkels, zagen en kwamen tevreden buiten.

We liepen in het Leffe café binnen voor een koffie en iets fris en in een opwelling vroeg ik: “Eten we een wafel met crème fraîche?” Dat deden we ook. En smaken dat dat deed, na al die maanden van op de calorieën te letten.

Daarna liepen we nog ergens anders binnen en bekeken het object waarvan een exemplaar ter bieding was aangeboden. Mja, het mocht er zijn, maar er was iets anders soortgelijks dat me beter beviel. En kijk nu daar! Nog iets wat ik wel zag zitten. En als kers op de taart … mo mens toch! Mag ik zuchten?

Vooraleer in die zaak binnen te lopen zou ik eigenlijk eerst een beetje met de lotto moeten winnen. Ik kan daar mijn heel pensioen in één uur spenderen, bij manier van spreken. Nu had ik enkel het plezier van het kijken en bekijken, het vastnemen en koesteren.

Daarna verdwaalden we in de ondergrondse parking. Ze waren daar met schilderwerken bezig, hadden in- en uitgangen veranderd en de betaalautomaten verstopt. En wij reden twee keer de parking rond en besloten toen maar langs de verkeerde uitgang naar buiten te rijden. Het was op zich maar een kleinigheid, maar ik was toch blij toen we de buitenlucht zagen. Ik begon me wat gegijzeld te voelen.

Efkes naar Leuven voor een zot gedacht … het kan plezant zijn.Previous

Jetpack met een jetlag

Next

Geen avans, verstade gans

9 Comments

 1. Als het maar plezierig is, dan mag er wel eens zot gedaan worden.

 2. Een dagje uit in een stad die je weliswaar kent maar intussen wat uit je systeem is. Best leuk toch. En als je dan met tassen vol naar buiten komt bij een winkel waar je een goed gevoel hij hebt….helemaal tof! En wij lazen met plezier mee….

 3. Af en toe, dan blijft het mooi. Heerlijk zo te stadten. (statten? ik weet niet of het woord officieel bestaat))
  En ook nog een prachtige stad al ken ik hen alleen van plaatjes, die zeggen genoeg.

 4. Af en toe, dan blijft het mooi. Heerlijk zo te stadten. (statten? ik weet niet of het woord officieel bestaat))
  En ook nog een prachtige stad al ken ik het alleen van plaatjes, die zeggen genoeg.

  • ms

   Zeker heerlijk en zo onverwacht.

   Als het woord niet bestaat, moest men het uitvinden. 😉

   Ik houd niet van steden, maar Leuven heeft wel iets. 😁

 5. elsje

  De week voor de lock-down werd ingesteld vertoefden we een weekend in Leuven. Het weer was niet aangenaam maar we hebben ons goed vermaakt. Een leuke stad met mooie gebouwen gezellige café´s en het begijnhof zeer indrukwekkend.
  Om niet te spreken van de bibliotheek ook zoiets moois.
  We namen ons voor nogmaals te gaan die zomer, het is er door alle narigheid van toen niet meer van gekomen.
  Wellicht dit jaar nog eens op herhaling

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén