Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Jetpack met een jetlag

Dit is nu de tweede keer dat de actualiteit het plaatsen van een log inhaalt. Ik kon kiezen: of ik gooide het weg, of ik ging verder waar het vertellen gebleven was. Weggooien? Neen toch!

Dus we beginnen er aan. Ik vertelde dus:

Sedert de laatste update van Jetpack zit ik met een paar minuscule problemen. Ze zijn zo minuscuul dat ze haast verwaarloosbaar zijn, maar net zoals heel kleine insecten waar je jeuk van krijgt, gaan ze me enerveren.

Eén ervan is het feit dat ik op mijn telefoon niet rechtstreeks meer naar mijn leeslijst ga, maar naar iets dat zij “Discover” noemen en waar ik dan moet aangeven dat ik mijn “Subscriptions” wil zien.

Op zich zou je dat echt wel negeren ware het niet dat bij die “Discover” altijd dezelfde blogs te discoveren zijn, zij het wel in een andere volgorde, maar altijd en altijd dezelfde. Net of die een soort van voorrang krijgen in belangrijkheid.

Ik overweeg om Jetpack een e-mail te sturen, dat ik wel voor mijn blog betaal. Maar aangezien ik het vertik om ook nog een betalende Jetpack te nemen, vrees ik dat ik op antwoord zal kunnen wachten tot Pasen en Sinksen op één dag vallen.

Is dat nu bij mij alleen?Dat zou ik vorige dinsdag hebben gepost maar schoof het op omdat zowel “Elderspeak” als “Supporteren” als “Vorige maandag” voorrang verdienden omdat ze nogal actueel waren en niet zo een lange houdbaarheidsdatum hadden.

Uiteindelijk zou het Jetpacklog gisteren op het blog komen. En wat gebeurde gisteren? Stiekem was er blijkbaar een aanpassing gebeurd en opende mijn leeslijst wel degelijk waar die hoorde te openen.

Is het nu weer allemaal in de sjakosj? Neen. Want terwijl ik zoekende was hoe ik dat moest oplossen vond ik een oplossing voor een ouder probleem. Het probleem namelijk dat ik op mijn eigen telefoon niet rechtstreeks op mijn eigen blog kan reageren, maar wel via de Jetpack app diende te gaan.

En dat, mijn lieve lezertjes, bleek ook de schuld van Jetpack te zijn. Ik pakte de loep en ging Jetpack eens grondig uitpluizen. En bij de eerste pluis nam ik mijn reacties weer in eigen beheer. Verder ben ik nog niet. Ik moet nog even verder de stijl aanpassen.

Wat ik wel merkte is dat, als Luc -die als uittester fungeerde- een reactie wil plaatsen, hij telkens opnieuw moet inloggen. Mocht dat bij iedereen zo zijn, had ik dat graag geweten.

U weze bij deze op voorhand bedankt.

Uitgelichte afbeelding:

Previous

Kringeling en -ding

Next

Naar Leuven

26 Comments

 1. peter grey

  Dat telkens opnieuw inloggen op je site als ik reageer herken ik, maar ik weet niet of ik daarmee hetzelfde euvel bedoel als dan van Luc, en het is ook niet alleen bij jou. Van Jetpack kan ik als gratis blogger geen gebruik maken, dus daar heb ik geen weet van. Wel merk ik de laatste dagen dat ik in de Reader je reactie op mijn reactie, en ook reacties van anderen, niet meer kan liken. De sterretjes zijn weg. Weet dat ik alles lees en waardeer.

  • ms

   Dus dat telkens inloggen is niet sedert eergisteravond begonnen? Het was altijd al? Dan heeft het stopzetten van de Jetpack reacties daar niets aan veranderd.

   Volgens mij zit Jetpack sowieso in de gratis WordPress inbegrepen. Ik zal dat eens op Lucs website moeten bekijken

   Wat dat liken betreft, zie ik één sterretje met het aanklikbaar woordje “Like”. Dan zal ik eens moeten bekijken of mijn reacties nu via wordpress.com/Jetpack komen of via de mijne. 🤔

   Dit weekend heb ik voor al dat bekijken jammer genoeg (niet dus 😂) de tijd niet.

 2. Bij de ene moet ik inderdaad steeds weet opnieuw inloggen. Bij de ander weer niet.
  Het gaat boven mijn pet.
  En ik doe zelfs niet mijn best om het te begrijpen.

  Respect voor jouw/jullie ict-kennis.

  Vriendelijke groet,

  • ms

   Dat van dat inloggen bij de ene en bij de andere niet, dat weet ik. Dat hangt er ook een beetje van af.

   Maar ik vroeg me af of je voor eergisteren bij mij moest inloggen en of dat soms veranderd is nadat ik die Jetpack reacties stop zette. Dat was eigenlijk de vraag.

   ICT-kennis? Laat ons zeggen dat dat maar een klein begin is. Maar het interesseert me wel. Ik zou er wel graag meer van weten. Maar daarvoor gebruik ik het niet genoeg. Als ik een verandering heb doorgevoerd, weet ik de maand daarna niet meer hoe ik het gedaan heb, bij manier van spreken.

   • Bij jouw reageren staan mijn gegevens bij mijn laptop klaar om bevestigd te worden.
    En dat doe ik eerst voor mijn naam en daarna mijn e-mail.
    Op mijn mobiel moet ik alles invullen. Maar dat komt waarschijnlijk door mijn verschillende instellingen?

    Vriendelijke groet,

    • ms

     Dat kan. Op mijn laptop heb ik Firefox en op de telefoon Chrome. Maar blijkbaar moet ik nergens meer extra inloggen.

 3. Dat discover gedoe krijg ik ook. En als ik WP open op mijn laptop zie ik daar niet meer het scherm dat ik vroeger kreeg. Om naar ‘mijn site’ te gaan moet ik nu een hele omweg doen. En daar betalen wij dan voor …

  • ms

   Wel, bij mij is dat discovergedoe ineens gestopt en ik hoop dat het zo blijft.

   Maar over een e-mail zenden over dat (wij) betalen en (zij) pollen af is al wel eens meer ter sprake gekomen. Temeer daar Jetpack oorspronkelijk een plugin was voor één ding en nu het hele zaakje aan het overnemen is, zodat je als betalende maar weer gedwongen wordt tot dingen die je niet wil.

   En daarom ben ik ooit bij de vorige blogaanbieder vertrokken. Ik ga stillekesaan proberen al die onderdelen van Jetpack te vervangen door iets anders.

   Die gerelateerde berichten heb ik nooit van hen gewild (omdat ze niet mooi gepresenteerd werden) maar ondertussen ben ik wel content dat ik dat al niet meer moet gaan zoeken.

   Je kan overstappen naar een andere SEO plugin, maar is dat dan niet hetzelfde maar dan anders?

 4. Er zijn regelmatige kleine veranderingen bij WP zodat het soms ingewikkeld of onoverzichtelijk wordt. Gelukkig heb ik momenteel geen problemen met commentaar geven op blogs, behalve dat hier en daar enkele in de spam terechtkomen.

  • ms

   Ik heb geen problemen met reageren eigenlijk. Maar ik vraag me af waarom er sommige reacties in spam belanden.

 5. marieclaire

  In de WordPress Reader kon ik tot voor kort een reactie geven zonder mijn gegevens gegevens in te vullen. Nu bestaat in de WordPress Reader daar geen reactiemogelijkheid meer.
  Als ik een reactie wil geven moet dat op jouw website en daar moet ik mijn naam en e-mail adres invullen. Maar dat was altijd al zo. Er was dan ook een knop voor “bewaar mijn gegevens….” om dat meteen weer te vergeten. Die knop is nu weg. Daar gaan we weer….
  PS. Het bevordert het reageren niet.
  PPS Al gezien dat de symbolen voor Jetpack en WordPress nu beide in een soort omarming samen worden weergegeven?

  • ms

   Wel, eerlijk gezegd staat mijn reactieformulier zo ingesteld dat enkel ingelogde reageerders kunnen reageren. Dat anoniem gedoe leidt tot niks dan heibel.

   En kunnen reageren zonder in te loggen? Ik denk het niet. Zelfs diegenen die probeerden met enkel een paar letters van hun naam waren herkenbaar maar kwamen wel in spam terecht.

   En ja, ik zag ze, maar heb ze gevoelloos als ik ben, maar gewoon in de spam laten spartelen. Men moet niet proberen te trichen, daar houd ik niet van.

   • marieclaire

    Maar ik was ingelogd bij WordPress dus geen onbekende.
    En toch moet bij jou ook de mogelijkheid bestaan: eenmaal ingelogd onthoudt de site je en weet je dus wie er reageert. Ik vind het lastig om dat telkens opnieuw te moeten doen.

    • ms

     Mij onthoudt die wel. Iets met cookies?

     • Dat niet onthouden is recent hoor. Mijn gegevens onthoudt hij ook niet bij jou. Bij andere blogger (voorlopig) wel.

      • ms

       Ik heb een hele poos gehad waar ik bij meerdere blogs niet onthouden werd en dat is ook plots opgelost geweest. Wat ze nu weer in hun schild voeren, ik weet het niet.

 6. Matroos Beek

  Eergisteren (meen ik mij te herinneren) kon ik mijn reactie ook niet plaatsen via de telefoon. ’s Avonds probeerde ik op de laptop en toen lukte het wel. Ik had nog gedacht van je daarover te mailen, maar het is uit mijn gedachten gegaan.

  • ms

   Eergisteren avond heb ik de Jetpack reacties uitgeschakeld. Dat kan de aanleiding geweest zijn.

   Maar hopelijk kan je dan nu wél reageren via de telefoon.

 7. Geen idee wat er allemaal gaande is , inloggen moet ik al langer, ook voordat het gedonder van de laatste maanden begon. Alleen bij Reader hoeft het niet maar daar kan ik weer niet de hele bericht lezen.
  Het zal zo wel moeten.
  ps
  nu is het ineens weer eenvoudiger…

 8. elsje

  Dat klopt ook ik dien elke keer opnieuw in te loggen als ik wil reageren op je blog.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén