Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Mon Amour

Stel je voor: dinsdagmorgen – 6.30u – ik open mijn ogen – wil snel de nieuwsberichten overlopen – wééral voetbal – Mon Amour? – Huh? –

Als ik ga lezen, leer ik dat één van onze prinsen verliefd is en ik denk niet: “WTF!” Natuurlijk denk ik niet “WTF”, ik denk zo niet, ik denk in ’t Vlaams en dan luidt het: “En wat dan nog?”

Ik sla het dekbed open, gooi mijn benen uit bed en spring ze achterna en na een passage over de passerelle, de badkamer en de palier, kom ik beneden, giet mijn zjat koffie vol en schuif aan bij het ontbijt. En ik overdenk luidop:

Die jongen, want ja, prins of geen prins, een knul van achttien is een jongen, komt net boven het maaiveld piepen en is verliefd. Dat overkomt niet-prinselijke jongens ook wel. Maar waarom moet dat in de gazet? Laat die jongen van zijn verliefdheid genieten, ongestoord.

Volgende bedenking: hij moest het dan maar niet op zijn Instagram zetten? Maar dat er wél op zetten is óók zijn goed recht.

Waar wringt de schoen? Dat de gazettenmensen ons laten betalen voor de gazet, waar de reporters betaald worden om nieuwsberichten te schrijven. Vroeger moest je daarvoor studeren. Nu lijkt het wel of enkel de sociale media volgen en kunnen lezen volstaat voor sommigen.

En ik ga verder, zeggende: “Maar ach ja, het stond in “Het Laatste Nieuws1” daar betalen wij tóch niet voor, ik zal er maar niks van op het blog zetten zeker …”En dan zegt Luc: “Ik zag die titel ook … in “Het Nieuwsblad2” … en ik denk niet: “WTF!” Natuurlijk denk ik niet “WTF”, ik denk zo niet, ik denk in ’t Vlaams en dan luidt het: “Awel merci!”

Vandaar …

Uitgelichte afbeelding: ____________________
1 Het Laatste Nieuws
2 Het Nieuwsblad

Previous

De vierde dimensie

Next

Het kabinet

18 Comments

 1. Aymeric is een mooie jongen om te zien. Dat vindt Gersende ook. Dat hij van koninklijke bloede is zal haar een zorg zijn. Ze ziet alleen zijn mooie ogen. Wat ik wel goed vind is dat ze het uitgemaakt hebben om het vrijwel meteen daarna weer aan te maken. Het lijkt wat omslachtig maar het ís een ervaring waar je later wat aan kunt hebben. Toen ik 18 was en verliefd bestond Instagram nog niet. Gelukkig had ik rooksignalen geleerd van een oude indiaan en zo ging mijn liefdesboodschap de lucht in. Maar mijn Gersende verstond het niet en zo ging met de signalen ook mijn hoop in rook op.

 2. Toen ik 14 was en naar Brugge fietste met twee jongens, stond mijn moeder mij bij thuiskomst al op te wachten. Ik was gesignaleerd met twee jongens!! Hoe wist zij dat zo snel? De buurvrouw van mijn tante had mij zien fietsen en had naar mijn moeder gebeld. Gelukkig was er nog geen internet, interessant voor de media was ik niet, anders had ik misschien ook wel de krant gehaald.
  Ik kreeg geen uitbrander van mijn ouders. Mijn vader zei ‘Dat die kletskous zich moeit met haar eigen zaken!’

  • ms

   Ja die tamtam. Die was sneller dan jij met een fiets. Soms was dat zelfs gemeen. Je vader had gelijk. Dat ze zich met hun eigen zaken bemoeien.

   Dat fenomeen bestaat trouwens nog. 😐

 3. Wie iets heeft met wie dan ook interesseert me niet. Zulke berichten sla ik met plezier over. Dat er mensen zijn die hun privé leven op sociale media gooien is hun zaak. Achteraf niet komen janken over sommige reacties op je berichten.

  • ms

   Maar afgezien daarvan, vind ik dat de gazetten dat niet moeten publiceren.

   Wie het interesseert kan ook de instagram zelf gaan volgen en dan moeten de gazetten dat niet in het gezicht van iedereen gooien.

   Dat is gemakkelijk geld verdienen op de kap van een ander.

   • De kranten zijn niet meer wat ze geweest zijn. Nu is het een afkooksel van de sociale media geworden.

    • ms

     En dan staan ze stom dat er nepnieuw verspreid wordt. Ze nemen het zomaar voor waarheid aan. En nieuws over een verliefd koppel is dan nog onschuldig

 4. Ook hier in NL is elke stap van de prinsessen kennelijk belangrijk genoeg om er hele (roddel)bladen mee te vullen. Maar het is nog niks met hoe de Duitsers er mee omgaan of de Britten. Ik heb er weinig interesse voor. Nou ja, zou lijken dat er een lesbische dame zit in dat nageslacht van de koning lift ik een ooglid op….Dat is best een beetje spannend nieuws, maar voor de rest??

  • ms

   In de U.K. gaat dat hard, zelfs jaren geleden al, toen Charles iedere week met dat soort verhalen in de boekskes -en soms de gazet- stond.

   Dat het in Nederland ook meer stof laat opwaaien dan bij ons merkte ik ook al. Van Duitsland weet ik niets.

   Wij waren altijd bezadigder in dat soort toestanden. En ik hoop dat ze er nu niet mee gaan beginnen.

 5. Echt waar?? Verliefd?? Een prins? Wat vréselijk spànnend, ik ben compleet van slag, gauw een paar meiden appen, de vriendinnen moeten dit weten…
  Tja.. 🤣
  Je werd er wel goed wakker van dat je je benen achterna springt. 🙂

  • ms

   Normaal gezien moeten mijn benen even wachten eer ik ze achterna spring.

   Appen? Och jee, vergeten! 😂

 6. Wereldnieuws. Toch?
  Ach j, ze moeten de gazetten toch vol krijgen.

  • ms

   Das waar. En ik lees ook wel graag opiniestukken en sommige columns.

   Maar meningen van zelfverklaarde experten, die elkaar tegenspreken, en overnames van sociale media horen daar niet bij.

 7. Haba

  Het is maar goed dat ik niet van koninklijke bloede ben, want in mijn jeugd ging ik meer met jongens om dan met meisjes. Dat komt zo, ik volgde HBS-B , gewoon uit luiheid eigenlijk, want voor de talen moest je meer leren terwijl je de B-vakken moest begrijpen dan hoefde je weinig te leren eigenlijk. Ik had de mazzel dat ik ze vrij snel begreep ( al maakte ik soms wel rekenfouten) Nu bleven de talen gewoon erbij horen, maar voor ons waren ze minder belangrijk dan voor de A mensen.

  • ms

   Ik zou er niet van houden als iemand anders, wat ik zeg of meedeel, zou gebruiken om er zelf beter van te worden.

 8. elsjeveth

  Toch ook weer leuk item om een blog over te schrijven. En ach beter verliefd dan elkaar in de haren te vliegen. Maar dat is dan weer voor een volgende gazet.
  De prins en zijn lief hadden ambrass tijdens een avond uit. Onze reporter hoorde de prins duidelijk WTF tegen zijn gade roepen

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén