Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Volgens de app van het KMI …

Om niet steeds met dezelfde bezoekers te maken te krijgen op onze maandelijkse boekenmarkt, hadden we uitgekeken om eens een andere markt uit te proberen.

We waren in Mortsel -in Fort 4- en zijn ingeschreven voor de volgende editie. Die is dan wel binnen maar dat “binnen” betreft dan enkel het dak, de zijkanten zijn open. Maar dat deerde en deert ons niet.

Maar op aanraden van een andere standhouder hadden we ons ook elders ingeschreven, op tweede Paasdag en buiten. Sedertdien is het weerbericht op de app van het KMI zo wisselvallig als een ezel met kuren.

Gaf die app mooi weer bij het inschrijven is dat sedertdien ook elke dag veranderd. Stille Zaterdag voorzag hij regen op Tweede Paasdag. Op Pasen zelf, nog vóór de klokken thuis kwamen, beloofde hij schitterend weer op Paasmaandag. Nog op Pasen zelf, op de noen, zag ik op de app dat het de hele dag zou regenen op Paasmaandag.

Wat doe je daar nu mee, wetend dat natte boeken helemaal naar de Filistijnen zijn … Wel, wij wisten het ook niet.

En de zin om te gaan wisselde mee met het weerbericht. We zouden knopen moeten doorhakken.

Maar wat we ook zouden beslissen, het zou toch de verkeerde beslissing zijn. Laat dàt maar aan Murphy over. Als we wel zouden gaan zou het natuurlijk regenen. Als we thuis bleven zou het droog blijven. En hoe langer we wachtten, hoe moeilijker het werd.

We gingen niet … Hier regende het niet. Maar ginds? Volgens de app van het KMI ook niet meer … na 10u.

Previous

Zij die de anderen als meid beschouwen

Next

Golden Girls

16 Comments

 1. Het nationale weerbureau hier heet het KNMI en dat zit in Het Bildt, bij Utrecht. Dat doet er in zoverre toe dat als er weer eens een record is gevestigd, dat altijd het weer van dáár is (begrijpelijk) maar dat, zeg, in het noorden het in plaats van bijvoorbeeld de heetste dag de natste is, of omgekeerd. Maar ook hier waren de weersites erg onzeker over het paasweer, net als bij jullie wisselde dat per half uur ongeveer. Voor mij maakte dat niets uit. Ik zat in mijn kamer en keek naar buiten mompelend: kijk, het regent. Of: zie aan, het is weer droog. Maar voor mensen die iets buitenshuis te doen hadden wel lastig. Wat dat betreft kun je beter Murphy hebben. Van hem kun je op aan. 🙂

  • ms

   Zo had ik het nog niet bekeken. Echt een visie waar ik nog niet bij stilstond. De zekerheid die je hebt met Murphy.

   En dan denk ik achteraf dat we beter thuis zitten en zien dat het niet regent, dan op een boekenmarkt waar het dat wél doet.

   In elk geval hebben we besloten dat we geen buitenboekenmarkten meer willen doen … al staat dat ook alweer op de helling sedert een goed kwartier (nu 8.12u).

   Weegschaal! Eeuwige twijfelaar.

 2. Als je hier blind vaart op het weerbericht of de Codes die klimaat-instituten afgeven weet je zeker dat het mis zit als jij er mee te maken krijgt. Paar keer meegemaakt. Regen voorspeld, toch mooi weer of omgekeerd. Ik heb ooit op een rommelmarkt gestaan met vrouwlief waar het droog zou zijn na…10u in de ochtend. Dat werd 1 uur. Zie dan nog maar eens de boel aan de gang te krijgen…..

 3. En heel, héél af en toe klopt het… 🤣

 4. Het weer is erg wispelturig. Je kan maar hopen dat het min of meer droog blijft wanneer je er op uit trekt.

  • ms

   Je kan ook thuis blijven.

   Als je je altijd van de regen iets aantrekt, kan je altijd thuis blijven.

   Een mens kan zich afdrogen, maar een boek niet. Dat is verloren.

 5. Na een lange natte herfst belanden we nu in een guur voorjaar?

  Het weer blijft een ondoorgrondelijk gegeven.
  Om dan nog maar te zwijgen van aanhangers en/of tegenstanders van Klimaatveranderingen ….

  Vriendelijke groet,

 6. Tegenwoordig klopt het van geen kanten. De buien en zonnige perioden wisselen elkaar snel af. Je kan er geen staat op maken.

  • ms

   Niks staat kan je er op maken. En nu zeggen wij dat we niet meer inschrijven voor buiten.

   Vorig jaar hebben we op die manier maar twee rommelmarkten kunnen doen. Maar dat vind ik dan weer niet zo erg.

   Maar meestal vraagt men wel om op voorhand te betalen en dat is al riskanter.

 7. elsjeveth

  Het was een gekke Pasen. 1e Paasdag aten we buiten met de kinderen, in de zon.
  Totdat het s middags begon te regenen, gelukkig was daar de overkapping want buiten zitten was nog steeds aangenaam.
  2e Paasdag begon zo koud, we hadden een brunch met de sportclub van Chris aan de jachthaven, iedereen ging binnen zitten, maar ineens werd het buiten zeer aangenaam met zon. Hup iedereen weer het terras op…

  • ms

   Veel kon je niet plannen met dat wispelturig weer.

   Ik vind het jammer van de gemiste boekenmarkt, maar ben wel bij dat we geen dozen vol natte boeken moeten zien droog te krijgen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén