Het betert. Het uur waarop ze opstaan dus. Ze hebben het ganse uur nog niet weggewerkt maar van dag tot dag wordt het toch wat vroeger. Al is er sabotage in het spel. Terwijl ze in de winter de volledige nacht doorslapen, worden ze sedert de aanvang van het zomeruur weer wakker op de meest onzalige uren van de nacht zoals daar zijn 3u en 4u. Niet Slow en mske samen maar afwisselend, zodat ze nog niet eens een klapke kunnen doen. Bovendien wordt mske geplaagd met dat ijl gevoel, dat sedert gisteren niet meer in haar hoofd zit, maar eerder ergens ter hoogte van haar maag.

Gisterenmorgen echter sliepen ze door om gewekt te worden door de loeiende hoorn van de beestenwagen. Het is verdomme wettelijk verboden om ’s nachts nog beesten op te halen. De boer in het Wat-was dorp is daarmee moeten stoppen.  Of zou dat een plaatselijk politiereglement geweest zijn? Normaal stoort dat mske niet. Ze is niet gebonden aan tijd, maar gisteren was het nét dat ietske te veel.

Vanmorgen staat ze op de badkamer als haar gsm afgaat. Niks mis mee, ware het niet dat het de bromtoon is. Dus iemand die er niet vermeld staat en dus iemand die logisch gezien dat nummer niet kan hebben. Ze neemt op, maar te laat. Nét te laat gebeld om haar te wekken.

Morgen ten laatste zou die van de ramen komen. We geloven daar niet erg in maar toch … uitslapen is er niet bij. Zie dat ze nog in bed liggen als die hier op de deur staat te timmeren.

We hebben last van het zomeruur en we mogen niet slapen. Waar kunnen we een ombudsman vinden?