Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De meiklokjes

De voorbije maandagavond zag ik de witte bolletjes opduiken tussen al het groen in de betonnen bak en ik ging vol ongeloof even controleren of ik niet droomde. Ik droomde niet.

Waar we de andere jaren op één mei wat ontgoocheld zitten te kijken op maar weer veelbelovende doch nog groene meiklokjes en de volle bloei pas komt als we op meivakantie vertrokken zijn, stonden ze nu al op openbarsten.

Wat een vroege zomerse zaterdag toch teweeg kan brengen.

Previous

Bpost en het zomeruur

Next

De varkensvillanelle

14 Comments

 1. Ze hebben erop zitten wachten. 🙂

  • ms

   Het zou me verwonderen. Andere jaren hebben we ook mooie dagen vóór mei en dan zien we ze in bloei komen tegen dat wij op vakantie vertrekken.

   Misschien hebben alle voorgaande jaren mijn opmerkingen over “wééral van dat” hen de ogen -en de bloemekes- geopend. 😁

 2. Dit jaar hebben we aprilklokjes!

  • ms

   Nu kunnen we er echt wel van genieten. Anders zien we ze de eerste mei. Ergens is ons koerke misschien té beschut. Alles bloeit hier later dan elders., maar dit jaar hebben echt wel een bloeiend koerke: vergeet-mij-nietjes overal, de hyacinten en nu de meiklokjes ook.

   Alleen jammer dat de tête-à-têtekes verstek hebben gegeven.

 3. Daar zou ik ook blij mee zijn, ze zijn zo mooi, ik zou een tuin vol willen hebben maar vergeet ze elk jaar te kopen.
  Lelietjes van Dalen noemen wij ze.

  • ms

   Wij kochten ze jaren geleden, ondertussen hebben ze zich vermenigvuldigd en overwoekeren de bak eigenlijk een beetje. Luc wil er altijd een kuis in houden, maar op momenten zoals nu ben ik blij dat hij dat niet deed.

   Bij ons zijn het meestal meiklokjes, al zijn er dialecten die ze de Franse naam muguekkes geven. We kennen ze ook als lelietje van Dalen, maar dat is -denkelijk- niet echt ingeburgerd.

 4. Ik heb er ook al enkele kunnen plukken. We hebben er vroeger al wel gehad rond 22 april, maar zó vroeg dat is de eerste keer.

  • ms

   Echt wel, ik dacht eerst dat ik ze zag vliegen. En er zijn er ook meer t.t.z. andere jaren is er veel blad bij. Deze keer zijn er meer bloemetjes.

 5. Het lijkt of de natuur op alle gebied vlugger is dan gewoonlijk. De zachte winter zal er voor iets tussen zitten.

 6. Ik herken ze niet, maar zag gisteren wel dat er allemaal gele bloemen in een plantsoen bij ons om de hoek waren uitgekomen. Regen, beetje zon, wat zomerse temperaturen en alles staat volop in bloei. Ziet er lekker uit…

 7. elsjeveth

  Tingelingelinge ze trekken zich niets van hun naam aan. Komen gewoon tevoorschijn als het hun belieft. Ze zijn schitterend

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén