Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

In duplo

Nadat mijn eerste smartphone, een Nokia op Windows, aan vervanging toe was en ik de aankoopprijs van de andere merken nogal aan de dure kant vond, wist een bevriende brandweerman ons te vertellen dat hij een Huawei had en daar zeer, maar dan meer dan content van was.

Ik kocht een Huawei en was daar zeer maar dan meer dan content van. We waren 2017.

Toen Lucs Nokia op Windows aan vervanging toe was, nam hij de Huawei over, omdat ik ondertussen heel wat telefoons had bestudeerd en vergeleken en ik een toestel wou dat meer mogelijkheden had bij het fotograferen. Al was er met die foto’s van de Huawei niks mis, getuigen daarvan zijn de foto’s op Lucs Instagram, zoals die hier in de zijkolom te bewonderen zijn.

De Samsung die ik in 2019 kocht is het exemplaar dat ik vorige november heb vervangen door een nieuwe. En de Huawei? Hij ging door, onverwoestbaar. Alleen jammer dat er geen updates meer kwamen en de eerste uitvallende apps al snel te verwachten zouden zijn.

Vorige dinsdag kon Luc niet meer tanken. De Xtra-app wou niet meer. Luc zei een beetje bozig dat er aan die telefoon niets scheelde alleen kwaaie wil van zijn makers. Maar hij begon al snel over mijn telefoon, of hij misschien niet best dezelfde zou kopen.

Dat Luc dezelfde telefoon als de mijne wil is eenvoudig te verklaren. Als er dan iets scheef zit, weet hij waar hij moet kijken voor de eerste hulp.

We zijn er woensdag om gereden en sedertdien is hij zijn wij een poos zoet geweest met het installeren van de nieuwe telefoon. Want Smart Switch met een oude Huawei ging niet zo vlot als Smart Switch tussen mijn twee Samsung-telefoons.

Achteraf keek hij met spijtige ogen naar de Huawei en zei: “Dat is toch altijd een goeie telefoon geweest, ja”. En dat kon ik alleen maar beamen.

Weggooien? Hoe moeilijk hebben wij het toch om iets weg te gooien. Hoe erg kan een mens gehecht zijn aan een ding. Ik kende het fenomeen.

De Huawei ligt nu bij de Samsung die ik in november heb vervangen.

Previous

Hobbelig Hageland

Next

Het blog in de dagindeling

18 Comments

 1. Twee veteranen zachtjes murmelend over de diensttijd. Weet je nog makker? Die keer dat je batterij helemaal dood was? Jaha! Maar je weet, een batterij never dies, he just fades away. Je moet heel goed luisteren, oor tegen de la, níet de la opentrekken… Dan hoor je ze zingen: Turf in je ransel, zorrug dat je er bij komt….

  • ms

   Nu je het zegt, ik vraag me al een paar dagen af wat dat gefezel hier naast mij betekent.

   En net nu vragen ze bij Factcheckers1 om oude ongebruikte telefoons binnen te brengen omdat er zoveel bruikbare grondstoffen in zitten.

   En je gegevens? Wel Recupel verwijdert die. En moet ik dat betrouwen? Argwanend als ik ben?

   ____________________
   1 VRT NWS – url: https://www.vrt.be/vrtmax/a-z/factcheckers/5/factcheckers-s5a1/

 2. Ik mis mijn Huawei nog altijd. Ik heb hem nog in de schuif liggen maar hij is een uur nadat ik hem heb opgeladen al terug leeg. Dat is ook de reden dat ik hem heb weggedaan. Ik vind de foto’s van mijn Samsung lang niet zo mooi. Maar goed, ik zal het ermee moeten doen.

  • ms

   Met die batterij van de Huawei is hier niks mis, enkel die updates komen niet meer en dan gaan apps dingen weigeren of zelfs helemaal uitvallen. Luc kan op meerdere apps niet meer inloggen met zijn vingerafdruk maar nu ging de Xtra-kaart weigeren om te tanken. Jammer maar helaas.

   Het verschil in foto’s zat bij mij vooral als ik wou in- of uitzoomen. Verder is er ook niks op die foto’s aan te merken.

 3. Oud liefde roest niet maar kan wel verslijten.😀
  Ik kan me voorstellen dat je ze bewaart. Nog heel lang, verwacht ik.

 4. elsjeveth

  Sinds 2010 heb ik een iPhone voor mij nooit iets anders. Ben er heel tevreden mee. De oude exemplaren lever ik in op een site voor refurbisch. Krijg ik er nog een kleinigheid voor en heb ik het idee circulair, ha ha ha, goed bezig te zijn

  • ms

   Wij kunnen ze bij Recupel binnen brengen. Werken ze nog dan worden ze refurbished, werken ze niet meer worden alle gegevens er af gehaald.

   En daar wringt het. Ik las toch al een paar keer dat iemand iets refurbished koopt en de gegevens van de vorige eigenaar ziet?

   En ze gaan je gegevens verwijderen? Moet ik dat geloven? Terwijl men ons altijd en overal voorhoudt voorzichtig te zijn met onze gegevens?

   • elsjeveth

    Ik verwijder zelf altijd alles. Met de hoop dat het voldoende is. Misschien goedgelovig van mijn kant maar tot nu toe nog geen narigheid ondervonden

    • ms

     Ik vind het vooral gevaarlijk (bij manier van spreken) om dat Samsung en Google account er af te krijgen. Dat moet ik eerst uitzoeken, maar ik ben niet gehaast.

 5. Ik ben inmiddels een iPhone fan. Fijn systeem en handig, plus geweldige foto’s. Maar daarvoor ook andere toestellen gehad hoor. Ook zo’n Windows-telefoon die me ook prima beviel. Maar telkens is het een probleem met updates en zo meer. Vorige iPhone helaas voor het eerst een accuprobleem, en niet eens zo heel oud. Zoonlief ruilde hem voor me in, hij had nog een grotere iPhone voor mij liggen met geavanceerder software. Daarmee doe ik het nu alweer een jaar of twee…

  • ms

   Ik houd het wel bij Android. Daar ben ik tevreden over. Die microsofts waren ook niet slecht maar ik denk dat die gingen stoppen 🤔 Nu ja, zeker ben ik er niet van.

 6. Mijn Xtra kaart weigert ook dienst zogezegd omdat ik een oude smartphone gebruik. Daar ik die kaart alleen in de Colruyt gebruik ga ik geen nieuwe GSM kopen. Dit voelt aan als een verplichting om een niewe telefoon te kopen.

 7. Ik ben heel tevreden van IPhone. Naar het schijnt maak je wel de mooiste foto’s met een Huawei.

  • ms

   Ik ben wel heel tevreden van Andoid/Samsung, maar het stoort me ook dat die ingesteld zijn om mààr vijf jaar mee te gaan.

   Over Iphone/Apple las ik ook al veel zaken waarvan ik denk dat ik het niet zou willen.

   Denkelijk is het gewoon een kwestie van er geluk mee te hebben.

   En foto’s met de gsm neem ik enkel als het rap moet gaan, of gewoon als ik denk aan iets dat ik nog kan op foto zetten voor een uitgelichte afbeelding.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén