Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Plannen in de steigers

Vertelde ik hier ergens in een log dat ik het gevoel heb dat er sedert de coronaperiode een breuk zat in mijn leven, kreeg ik onderweg naar Center Parcs Erperheide plots een eigenaardig gevoel. De goesting kwam terug en ik begon te denken over Schotland, over de Yorkshire Dales, over Slovenië, over …

Nu stond/staat er sedert een paar maanden al een bestemming in mijn agenda die nog in mijn gedachten zit, al heeft Luc er al weet van. Hij reageert niet erg enthousiast, maar dat komt nog wel. Voor één of andere reden, die wij kennen, wil ik een drietal dagen naar München. Dat staat vast, dat komt ervan en waarschijnlijk nog dit jaar.

Over Schotland, over de Yorkshire Dales, over Slovenië, over … is het laatste woord nog niet gesproken. Het eerste eigenlijk ook nog niet. Het is nog maar een voorontwerp. Luc reageerde nogal lauw met: “dan moeten we een internationaal paspoort kopen”.

En plots sedert een bepaald log realiseer ik me dat drie jaar blijkbaar de tijd is die ik nodig heb om over de, voor mij schokkende zaken te komen.

Previous

Of gewoon … de parking

Next

Verwaarloosd leven

17 Comments

 1. Ik weet niet of je/jullie München kent/kennen, maar het is een mooie en leuke stad, met een aantal schitterende kunstmusea én een Vlaams stadhuis.

  • ms

   München kennen we enkel van erdoor te rijden. Nu zijn het toevallig wel de musea die me lokten, maar ik moet nog uitzoeken wat er nog allemaal meer te beleven valt.

 2. We zijn vorige zomer in München geweest. Het is een stad vol met prachtige gebouwen, maar druk, druk, druk. We hebben daar o.a. Schloss Nymphenburg, de Residenz en het Cuvelliés Theater bezocht. En toen had ik het wel gehad met de drukte.

  • ms

   Dat schrikt me dus ook af. Ik had, toen ik het idee kreeg om erheen te gaan, een hotel gevonden dat me wel wat leek.

   Daarna was dat altijd volgeboekt en de prijzen rijzen de pan uit. Dus toen had ik al in het snotje dat we beter direct onze valiezen hadden gepakt.

   Misschien wordt het in de herfst terug rustiger.

   • Het is inderdaad ook een heel dure stad, voor spijs en drank.

    • ms

     Over spijs en drank zit ik niet echt in. Uitgebreid gaan tafelen zit er sowieso niet in als je elke kcal moet tellen.

     En andere kosten zoals musea en uitstappen kan je op voorhand bekijken.

     • Ik tel geen kcal. Daarvoor eet ik te graag.

      • ms

       Als ik dat niet doe … 😱 En ik eet uit mezelf dan al niet veel. Maar één keer een specialleke en ik draag dat een hele week mee.

       • Ik blijf hetzelfde (wel veel te zwaar) maar sinds mijn kanker denk ik: ik leef maar één keer en ben al blij dat ik nog kan eten, zij het niet alles.

        • ms

         Daar kan ik best inkomen. Echt wel begrijpelijk.

         Maar eten was voor mij nooit van levensbelang (strikt genomen wel natuurlijk) maar het draaide hoofdzakelijk over het feit dat een mens moet eten. Echt honger heb ik ook nooit, eerder zin in iets. Wat niet wil zeggen dat ik n’importe wat zou eten.

         Vroeger had ik genoeg met een halve portie en men noemde me onbeleefd als ik iets in mijn bord liet. Dus … Nu ben ik beleefd, eet alles op en kom bij van er alleen nog maar naar te kijken.

 3. De meeste Duitse steden zijn geweldig om te bezoeken. Zo ook Munchen. Ik was daar al eens in 1973. Maar Schotland pakte me ooit helemaal in. Diverse malen heen geweest en nog steeds verliefd op. Komt ook door de mensen. Schotten zijn leuk. Maar dat zijn veel Duitsers ook. Mooiste steden die ik daar bezocht zijn o.a. ook Dresden en uiteraard Berlijn. Die stad zit ook in het hart. Slaapt men nooit zo lijkt het en de cultuur ligt er voor het oprapen..Rondom Munchen is trouwens ook prechtig…

  • ms

   Rond München waren we al, alleen niet in München. Daar gaan we wat aan doen.

   In Berlijn was ik ooit eens bijna, maar toen ging het fout met de auto en pas nu denken we er over om eens de nachttrein naar Berlijn te nemen en Praag er eventueel bij te nemen.

   Maar verder dan het eens ter sprake brengen is er nog niet gebeurd.

 4. Bedenken waar en wanneer, bestellen, voorpret…
  dat geeft al een vakantiegevoel. 😉

  • ms

   Zeker. Nu eerst nog even een paar vroeger geboekte en ergens tussenin naar München (als dat lukt) en dan is nog alles blanco met veel mogelijkheden. 🤣

 5. elsjeveth

  Voorpret dat plannen en bedenken. Ik kijk naar je blogs over de beslissingen die jullie gaan nemen

 6. elsjeveth

  Kijk uit naar bedoel ik 🙂

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén