Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

In de nasleep van …

Weet je nog die nacht op Spoed? Toen de dienstdoende arts voor Luc een onderzoek door een hartspecialist vastlegde?

Op 3 mei bleek toen dat alles in orde was met zijn hart, maar hij kreeg de raad om ook zijn longfunctie te laten testen. Dat deden ze omdat Luc altijd zo zwaar ademt.

Zwaar ademen deed hij altijd al. Dat liet hij, in onze beginjaren, op aanraden van onze toenmalige dokter, ook al eens onderzoeken. Toen zegden ze dat hij een licht onderliggende astma had.

Aangezien het toch een 20-tal jaar geleden was, maakte hij maar weer een afspraak. Gisteren was het zover. Nu blijkt dat hij ineens 20% beterschap heeft in vergelijking met toen. De aard van de firma waar hij werkte zal er ook wel wat mee te maken gehad hebben.

En terwijl ik zat te wachten vroeg ik me af wat ze nu nog zouden aanraden. Wel, ik weet het, ik moet het me niet mee afvragen. Hij zou, om goed te zijn, toch nog eens bij KNO moeten passeren … alleen zitten ze daar al met een volle agenda tot in augustus.

Previous

De rare en de raren

Next

Sportief bezig

9 Comments

  1. In 20 jaar 20% beter, dat is 1% per jaar, dus over 80 jaar is het helemaal in orde. Dat moet te doen zijn. Zonder gekheid, het is bemoedigend dat de longfunctie vooruit is gegaan. Jammer alleen dat het zo lang duurt voor er nog eens naar gekeken kan worden. Het is overal druk bij artsen, ook hier in Nederland. Zelfs een afspraak maken bij een doodnormale huisarts is al een crime. Vroeger had de dokter een assistente, nu een roedel pitbulls. Ik neem tegenwoordig altijd een paar hondenkoekjes mee als ik eens bij de huisartsenpost moet zijn.

    • ms

      Hij ging op 20 jaar van 75% longcapaciteit naar (nu) 95% en dat is inderdaad een hele verbetering.

      Luc zegt wel dat hij het in 2014 ook laten testen heeft, maar dat herinner ik me dus niet. En hij weet ook niet meer wat de resultaten toen waren.

      Bij de huisarts kunnen wij nog steeds snel een afspraak maken. Het is een huisartsenpraktijk en ze zijn met 5. De vijfde is er onlangs pas bij gekomen.

      Laatst was onze dokter ziek en kon Luc bij een andere terecht. Het was dan wel enkel om de uitslag van de onderzoeken van Spoed te kennen.

      Ze hebben er ook de verpleegster.

  2. Mooie verbetering dus , ik weet niet wat ik aan zou raden eerlijk gezegd. Ik ben niet echt op de hoogte van de mogelijkheden bij longproblemen.

    • ms

      Luisteren wat de artsen zeggen. Luc kreeg altijd een puffer (inhalator) voorgeschreven.

      Dat moet nu niet meer, al zei de dokter dat hij die nog wel kan meenemen voor als hij bij het wandelen eens kortademig zou worden.

  3. Dat is goed nieuws!

  4. Een hele verbetering dus. Inderdaad goed nieuws.

  5. elsjeveth

    Verrassend goed nieuws. 95 % longcapaciteit dat een prachtige verbetering.
    Wie weet heeft de KNO arts nog enkele waardevolle aanvullingen waardoor hij op 100 % komt, het is het proberen altijd waard.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén