“Ze” hebben het ook al gezien.
Verkoop alcoholvrije bieren neemt sterk toe: “Goed voor onze gezondheid, (…)1“
“Ze” lieten er hun gedacht al eens over gaan.
“Ze” linken het succes van deze alcoholvrije bieren aan Tournée Minerale.
“Ze” vonden al een “maar”.
“(…) maar drempelverlagend voor jongeren1“
“Ze” hebben ook al een verbod. De brouwerijen die ook hetzelfde bier verkopen mét alcohol mogen er geen publiciteit rond maken1.
Zijn de verkopers van energie- en frisdrank in een kramp geschoten of zouden “Ze” ook niet daar eens naar kijken.
In bepaalde fastfoodrestaurants -bijvoorbeeld- kan je frisdrank bijvullen zoveel je wil en kan je wel een pils mét alcohol bestellen. Maar alcoholvrije? Ho maar!
Al zitten deze laatste toch ook al in het vizier2, waar ik ook al niet mee kan lachen. Dat vind ik gewoon verregaande betutteling.
Ik zou hier een droge reactie kunnen zetten over het zware ongeval dat de gemoederen verhit, ik vind de zaak echter te delicaat om het te doen. Maar het draait toch weer om -een teveel aan- alcohol3.
pske van mske:Ik weet dat het volledige artikel van “Het Laatste Nieuws” niet te lezen is, maar de titel zegt al genoeg.
1 VRT NWS – url: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2024/08/13/verkoop-alcoholvrije-bieren-neemt-sterk-toe/
2 Het Laatste Nieuws
3 VRT NWS – url: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2024/08/11/ongeluk-ruddervoorde-e403/
Matroos Beek
Het was mij ook opgevallen dit bericht. Vooral omdat wij als kind altijd tafelbier bij het eten kregen. Ik herinner mij dat zo’n 20 jaar geleden men overwoog om terug tafelbier bij het warm eten in te voeren op scholen zodanig dat de leerlingen het typische Belgische product leerden waarderen. Dat is toen niet doorgegaan.
Ach, met al hun fratsen, ik luister er niet meer naar. Wij kregen dus als kind al tafelbier en geeneen van ons is verslaafd aan bier. Als er iemand was die heel graag tafelbier bij haar eten dronk, dan was het mijn moeder wel. Zij werd er 100 mee.
Inderdaad al dat gemoei en die betutteling!
ms
Mijn grootmoeder dronk donkere Piedboeuf. Thuis kregen we die niet. De blonde trouwens ook niet.
Op mijn 14de raadde de dokter me aan om pils bij het eten te drinken i.p.v. limonade. Dat was beter tegen acné.
Ik ben nooit een grote pilsdrinker geworden. Ik dronk liever ’s avonds een donker bier, wééral op aanraden van een dokter omdat mijn bloeddruk te laag was.
Nu ja, ik dronk het niet enkel daarom. Nu drink ik af en toe ’s avonds een donkere Leffe, maar dan zonder alcohol.
Dat betuttelende stoort me, blijkbaar hebben ze geen andere problemen het hoofd te bieden.
Matroos Beek
Komkommertijd… terwijl er zoveel serieuze zaken zijn in deze bekommertijd.
ms
Hete hangijzers aanpakken is moeilijker.
Suskeblogt
ik ben groot gebracht met tafelbier. Tegenwoordig drink ik geen alcohol meer. Dus schadelijk was het zeker en vast niet.
Dat ongeval is heel erg. Zomaar een gezin weggemaaid. Dit onder invloed van alcohol. Sommigen leren het nooit.
ms
Nu pamperen ze tot en met. Maar de eigen werking staat ook niet op punt.
Al is de vraag of het ongeval dan vermeden zou zijn geweest …
sonja
een donkerbruin biertje met percentage is af en toe heerlijk!
ms
De Leffe zonder ook. Ik wacht op de Grimbergen … 😁
elsjeveth
Soms denk ik, hebben ze niet anders te doen dan zulke zever op papier te zetten.
@Matroos Beek, ook mijn moeder dronk graag tafelbier, en als we nasi aten kregen we ook een glas. Later toen ze in Spanje woonde schonk ze de jongens een glas rode tafelwijn in…anders smaakt jullie eten niet.
Ze 90 jaar geworden met elke dag haar glaasje petroleum (whiskey) en mijn jongens zijn niet verslaafd geworden …
Ik denk dan bij het lezen van zulke stemmingmakerij nieuws: laat me met rust
ms
Het is ook niet alleen op papier zetten, ze vergaderen over, ze maken reglementen en ondertussen blijven andere zaken liggen.
elsjeveth
Ze dronken een glas, deden een plas en lieten de zaak zoals ie was 🫣
ms
Zo gaat het toch gewoonlijk. Een handtekening zetten onder een betuttelende regel is gemakkelijker.