Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Omwille van de schijn

De voorbije week las ik een artikel in de media en ik dacht: “Aja! De rommelmarkt”. Niet dat ik dus altijd aan de rommelmarkt denk, enkel en alleen als het in mijn kraam te pas komt.

Wat was dat artikel nu? Het handelde over de Kringloopwinkels die werden overspoeld door binnengebrachte kleren en daar een zwaar probleem in zien omdat er veel “ultrafastfashion” bij zit.

En dat wijten ze weer aan Shein, met te goedkope kleren van slechte kwaliteit. Dus willen ze nu alle kleren ineens naar de Kilomeet, de dumpwinkel van de Kringwinkel1, brengen.

Vanwaar komt nu mijn “Aja! De rommelmarkt”? Ik had bij, zowel Kringwinkels als Kilomeet, al de karrenvrachten kleren gezien die sommigen in hun winkelmandje of -karretje stapelden om pas daarna te gaan selecteren. En ik had toen ook al gedacht dat dat toch niet voor eigen gebruik was.

Als je nu op een rommelmarkt rondloopt zijn de klerenkramen in de grote meerderheid en ze verkopen aan dumpprijzen, weliswaar meer dan wat je er in een Kilomeet zou aan geven.

Bij sommige rommelmarkten vraag je je af of je nog wel op een rommelmarkt bent en niet op een klerenmarkt.

En weet je wat? Op die markten blijven de kramen met rommel -daarom nog geen brol- dan ook weg.

Uitgelichte afbeelding:

    Gegenereerd met AI – Image Creator in Bing.

____________________
1 Het Nieuwsblad

Previous

Een poging

Next

Boter bij de vis

8 Comments

  1. Als ik kleren weg doe, dump ik ze in zo’n container. Heeft niemand er last van. Shein en aanverwanten bezoek ik niet. Teveel rommel en voor je het weet ben je toch veel geld kwijt aan minderwaardige kledij.

  2. Op een rommelmarkt zouden eigenlijk geen kleren te koop moeten zijn, ik liep er altijd aan voorbij.
    Wat er ook mee gedaan wordt, overtollige kleding is een probleem.
    Ik gooi (te) oude kleren in de vuilniszak maar weet niet of ik er goed aan doe,

    • ms

      Mijn kleren van toen ik nog wat breder was verkoop ik ook op de rommelmarkt. Dat is ook de bedoeling. Op een rommelmarkt mag je spullen verkopen die van jezelf waren en waar je vanaf wil.

      Maar tegen die grote magazijnenkramen vol kleren zouden de organisatoren wel iets mogen doen. Die kramen maken het doel van de rommelmarkt kapot..

      Zo lachten we wel,Luc en ik, toen ik vorig jaar in het kraam achter ons wel 7 paar schoentjes zag staan voor 7-maanders. Dat was zeker en vast van eigen gebruik. En ze zei dat het van haar kleinkinderen was. Dat moet dan zeker een 28-ling geweest zijn.

  3. elsjeveth

    Ja die overmaat aan kleding, wij hebben in het dorp een ontmoetingswinkel waar je kleding (goede uiteraard) kunt inleveren. 1x in de maand is er een Kledingbank die mensen in de armoedegrens uitnodigt om een keuze te maken.
    En ja die kleding op de rommelmarkten doet zijn naam eer aan…Rommel…

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén