Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

mske op de bres

Toen er op paasmaandag sprake was dat de NMBS niet zou uitrijden tijdens de uitvaart van Iliaz Tahiraj was er een stroom van boze reacties, zeggende dat de NMBS van alles profiteert om niet te werken, dat ze minuten stilte konden houden zoveel ze wilden maar dat de mensen de treinen nodig hadden en nog meer van dat fraais. In feite kwam het er op neer dat een ander het maar moest oplossen maar dat ze hén niet mochten derangeren.

Slow en mske hebben morgen een trein nodig. Slow en mske schikken zich er naar. Want al die honderden minuten stilte gaan niets veranderen aan de situatie. Er is nog niemand terug gekomen na een minuut of twee minuten stilte.

Mogelijk helpt ook dit niet, maar hopelijk zal het ooit eens helpen. Hopelijk kan er ooit eens iemand met de gepaste maatregel op de proppen komen ofwel gaan al de labbekakken die blijven zitten als ze een conducteur zien afgetuigd worden er ook eens tussenkomen, al was het maar om te verhinderen dat de treinen, de trams of de bussen weer eens niet zouden rijden.

Previous

De bel die dingdong deed – deel 2

Next

Sali

5 Comments

 1. Tja..die stile tochten..het is een rage geworden bijna. Het getuigt van medeleven..dat wel..en ik zou me er ook naar schikken als het openbaar vervoer plat zou liggen tijdens die uitvaart.
  Maar dat mensen inderdaad maar toekijken hoe iemand in elkaar geslagen wordt..iedereen heeft tegenwoordig toch een gsm? 112 is zó gebeld..en het daarna luidkeels verkondigen dát je die belde is vaak al genoeg om iemand op de vlucht te jagen..ik heb dat zelf al eens gedaan trouwens, daar hoef je helemaal geen held voor te zijn dus.

 2. Ik vind het ook erg eigenlijk. Voraal in Brussels, de hoofstad van Europa die eigenlijk moet eer role model spelen. Ik heb reportage gezien over de pendelars en toerist die geen idee hebben wat ze moeten doen zonder tram, bus en metro.

  groetjes

 3. Het is inderdaad een rage aan het worden. Ik vraag me af of dat wel iets veranderd. Er moet gewoon iets veranderen aan de mentaliteit en aan het denken van de mens, dat is -helaas- de enige oplossing.

  Grtjs!

 4. Inderdaad een rage
  Enkele maanden is de 24 jarige zoon van een goede kennis verongelukt,( uit de bocht tegen een boom ), hij was bijna thuis. Wel zelfs daar hebben vrienden en kennissen een stille mars naar de plaats van het ongeval gedaan, maar zonder mij, daar doe ik niet aan mee,die van de stille mars zijn nu ook stil. Ik steun zijn moeder nu nog als ze het nodig heeft.

 5. AV

  Ik ben echt absoluut tegen acties van spoorwegen en aanverwanten die de reiziger pesten. Ik heb nooit begrepen waarom net de reiziger geraakt wordt, terwijl het juist de reiziger is die zorgt dat spoorwegmannen en aanverwanten uberhaupt nog werk hebben. Voor de acties na de dood van Iliaz Tahiraj heb ik wél begrip. Er is iets grondig mis met onze maatschappij, en ja, daar mag actie voor gevoerd worden. Het kan niet de bedoeling dat je sterft bij uitvoeren van je job. Je wil gewoon je boterham verdienen en komt ’s avonds niet meer thuis? Dat klopt gewoon niet.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: