Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Ontspoorden op het spoor

De trein stopte in het midden van nergens en in de donkere. Hij stond even toen de conducteur omriep: “Dames en Heren, we staan voor een rood stoplicht. De bestuurder probeert uit te vinden wat er gebeurt”.

Wat later gevolgd door: “Dames en Heren, we weten al iets meer. Er bevinden zich personen op het spoor rond Brussel Zuid. Er zijn meerdere treinen opgehouden. Vermoedelijke vertraging 10 à 15 minuten”.

Een hele poos later, het zal wel meer dan 10 à 15 minuten geweest zijn, reed de trein door om iets voor Brussel Zuid terug halt te houden. Daar luidde de boodschap: “Dames en Heren, doordat er zich personen bevinden op de noord-zuid verbinding zullen wij een vertraging oplopen van 30-40 minuten”.

Het is uiteindelijk 55 minuten geworden. En thuis las mske er meer over in meerdere gazetten.

Wat zij zich afvraagt is waarom de politie die treinen allemaal stilgezet heeft. Die persoon was weggelopen, bevond zich niet meer op de sporen. Konden ze dan die treinen niet gewoon laten rijden tijdens hun zoektocht?

Previous

Het kan

Next

Iets of wat van regelmaat

7 Comments

 1. Nou zeg..dat had ik gisterenavond heel toevallig ook al! Maar onze trein reed heel zachtjes door..tussen een tweetal stations..en toen riep de conducteur dus om dat ze zachtjes gereden hadden omdat er iemand op het spoor gezien was, maar dat ie nu verdwenen was en ze weer door konden rijden. Welke lijpo’s gaan er nou toch op dat spoor lopen? Zoals een mevrouw uit de trein zei: ‘dan spoor je toch niet!’ hahahahaa! Voor mij was de vertraging maar 5 minuten gelukkig..55 is wel héél veel!

 2. Amai amai … Da’s lang wachten Ms-ke ! Toch wel raar hé, dat ze die persoon niet gevonden hebben waarover er in die krant sprake van was. ( En ik citeer ): Volgens mij heb toch wel enkele verwondingen als je door een trein wordt overreden, en sta je niet vrolijk op en loop je fluitend verder…

  En zo is ’t.

  Salukeeees … !

 3. Tsss… En het wstrafste is misschien nog wel dat je in de krant moest kijken voor een duidelijke uitleg !

 4. Hey..het was vast de baas van die kat..je weet wel..die overreden werd en daarna gewoon doorliep! Dat deed z’n baasje dus ook..aangereden worden door een trein en daarna gewoon weer opstaan, het vuil van z’n broek slaan en huppekee..doorlopen!

 5. 55 minuten is wel lang als je moet wachten … voor niks dan uiteindelijk.
  Fijne avond verder.
  Mvg

 6. Als je niet weet wat er gebeurd is, duurt wachten erg lang.Ik denk dat ze zelf niet goed wisten wat er scheelde en geen risico’s wilden nemen . Het kon ook een voorbode zijn van iets veel ergers, want van dat aangereden zijn en dan weg lopen geloof ik niet al te veel.

 7. Het is wel wat zo met het openbaar vervoer… Ik ben blij dat ik nu mijn autootje heb ^^

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén