Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Mijn oren horen

Het is eindelijk een feit, want het werd uiteindelijk een zaak van lange adem. Maar gisteren werden de laatste formaliteiten afgerond en kan ik zeggen dat mijn oren weer helemaal van mezelf zijn.

Ik nam bij aanvang een verkeerde start, kwam bij een ernstig lijkende oor-zaak terecht en viel haast plat achterover van de prijs die ik, na tussenkomst van de ziekenkas, nog mocht ophoesten. We gaan dat niet in detail vertellen. Als het zo zat wou ik al helemaal geen hoorapparaatjes.

Natuurlijk kon ik ook voor het ziekenkasmodel -bij de brillen is dat het brilleke van John Lennon- kiezen, waarover ik die avond aan Zoneke whatsappte: “het is goedkoper maar ik peis dat een koperen hoorn nog minder opvalt”.

Luc liet het er niet bij zitten. Hij ging opzoeken en kwam op de site terecht waar ik de helft minder zou moeten betalen. Het proces werd opgestart en na een poos kon ik ze afhalen. Wat me vooral verraste was de muziek waarvan ik had gevonden dat hij, na al die jaren, flets was gaan klinken. Die was nu ineens weer sprankelend. Dat kwam omdat ik weer meer hoge instrumenten hoorde.

Na anderhalve maand geleidelijk aan afstellen later liep ik in het veld te wandelen en foto’s te nemen toen ik ineens zei: “mijn fototoestel piept”. Dat wist ik wel, dat had men mij gezegd dat het toestel een signaal gaf als het scherp stond alleen … ik had het nooit eerder gehoord.

Ondertussen zijn ze volledig afgesteld. De lage tonen werden aangepast zodat de balans in evenwicht is. Die lage geluiden zijn nu minder storend.

Wat me nu echter opvalt is dat er heel veel mensen zijn die vragen om iets te herhalen en dat terwijl ik dat niet meer hoef te doen.

Ik versta haast alles en iedereen … behalve die ene kerel die achter mijn rug staat te fluisteren, die hoor ik niet. Hij gebruikt mijn slechter horen als argument om te vertellen dat ik hem niet wil begroeten. De doerak!

Previous

Boshyacinten

Next

Hulp uit onverwachte hoek

14 Comments

 1. Het lijkt me een heel grote opluchting. Geniet van de opgefriste geluiden.

  • ms

   Het was minder erg dan ik had verwacht. Maar er zijn zaken die ik echt niet meer doe zonder.

   Er bestaat wel een risico dat ik er mee onder de douche stap, ik voel die namelijk niet.

 2. Blijven doen alsof je hem niet hoort, de doerak.
  Een mens weet soms maar hoe erg je iets miste als je het terugkrijgt. Geniet ervan voor het vanzelfsprekend wordt. En spring er niet mee in het zwembad zoals een van mijn vriendinnen.

  • ms

   Dat is niet zo een probleem. De oorspecialist had me aangeraden oordopjes te gebruiken bij het zwemmen. Zodoende had ik één van de eerste keren in Sunparks wél het probleem dat ik ze nog in had, maar het merkte toen ik mijn zwembril pakte, daar zitten die oordopjes bij.

   Die heb ik niet bij de douche.

   En wat de doerak betreft, ik vind het meer dan vervelend dat hij me afschildert als onbeschoft. Al zegt hij het zo niet, het komt er op neer.

 3. Alles horen, dan hoor je er weer bij.
  Ik heb ook apparaatjes maar draag ze niet altijd.
  Aan de telefoon, bij de kassa’s, journaals, die versta ik allemaal. Caissières en lokettisten zijn dichtbij en de nieuwslezer spreekt goed Nederlands. Dat scheelt veel.

  • ms

   Hier thuis is er geen probleem. Luc heeft een lage stem en die verstond ik dus wel.

   Zoneke heeft denkelijk een alt en daar moest ik vragen om te herhalen.

   Amke sprak te snel en Ella te stil. Dat blijkt nu helemaal geen probleem meer te zijn.

   Nieuwslezers articuleren goed, Ella Leyers daarentegen … Het was en is wel zo dat ik de Engelstalige feuilletons beter versta dan de Nederlandstalige. Maar daar heb je die herrie van een achtergrondgeluid.

   Al bij al, ik ben een blije hoorder.

   • Die achtergrondmuziek is ook veel goedhorenden een doorn in het oog/oor.

    • ms

     Of ze nemen een stuk op achter de ruit van een ondervragingsruimte, het geluid is navenant.

     Al bij al haast zo irritant als achter mijn rug iets staan fluisteren.

 4. Geweldig, en het plaatje erbij ook !

 5. Kakel

  Wat een verrijking dat je weer beter kunt horen! En heel goed van Luc dat hij op zoek ging naar een goedkoper adres. Anders waren jullie een dief van jullie eigen portemonnee geweest. Ga gezellig voor dat geld samen uit eten (-:

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: