Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een dikke snee

Luc heeft zich altijd al meer om het huishouden bekommerd dan ik, al krijg ik een beetje juksel van het woord huisman.

Sedert het pensioen is de taakverdeling wat verschoven, al stond die nooit steenvast gemetseld.

Maar toch … getuige volgend voorval.

Nog voor ik op ben is Luc al naar de bakker gereden, niet één keer maar telkens als dat nodig is. Ooit wist hij me te vertellen dat hij kon kiezen tussen normaal gesneden of iets dikker. Dat is niet iets dat gangbaar was, maar ik weet wel dat het brood in Nederland dikker is gesneden, wat indertijd tot grapjes leidde met de Nederlandse collega’s. Soit …

Maar toen kwam de dag dat Luc niet moest kiezen, het brood was al gesneden … iets dikker gesneden. Luc heeft ervoor gezorgd dat hij nog voldoende sneden had om de nodige vergelijking te doen, waarna hij zei: “zo, dat kan je ook op het blog vertellen”. Meer nog, nadat hij mijn bewijsfoto niet goed genoeg vond heeft hij die ook maar eens -iets duidelijker- hernomen met een betere achtergrond.

(Lees verder onder de foto)

Het gebeurt niet vaak dat Luc iets oppert voor het blog, haast nooit eigenlijk, maar aangezien hij dit zo belangrijk vindt/vond, vind ik dat ook.

En wat deed ik met de dikke boterhammen? Ik nam gewoon één snee in plaats van twee sneetjes.

Previous

Stukje anonimiteit

Next

Pestgedrag?

21 Comments

 1. Hier wordt het brood in België gekocht en ingevroren voor een ganse maand in porties. We vinden het toch veel beter van smaak en textuur. Het brood van hier vinden we maar niks. Het mogen dan wel dikke sneden zijn, ze smaken minder naar echt brood. Smakelijk eten!

  • Voor zover ik kan oordelen is het brood in Nederland inderdaad niet zo lekker als bij ons, al zijn er een paar uitzonderingen en heb ik niet alle bakkers in Nederland uitgeprobeerd.

   Maar dat dikker gesneden, al is het verschil blijkbaar niet zo héél groot, is echt wel te dik.

 2. Dit isnieuw voor mij, dus ik bevraag straks bij de bakker 🙂

  • We namen meestal brood van de Colruyt omdat er maar één warme bakker bij ons was. Daar moest je bij de beenhouwer (op straat weliswaar) beginnen aanschuiven omdat de winkel aan de bakkerij zo klein was.

   Nu kwam deze bakker erbij, heeft lekker brood, is ook wel een -zij het mini- keten maar het was wel de eerste vraag nadat Luc aangaf een volkoren te wensen.

 3. Gelukkig hebben wij in ónze gemeente een overvloed aan bakkers. Warme bakkers zoals in de goeie oude tijd. En iedere bakker heeft wel zijn eigen specialiteit. Supermarktbrood eten wij niet. Wij zijn verwend, ik weet het.

  • Als we het over een échte bakker in zijn eigen zaak gaan hebben, is er hier geen enkele. De beste was die ene die een geweldig goede reputatie heeft, maar waar je niet binnen kan of aan geen brood geraakt.

   Er kwam een echte bakker, x-aantal jaren geleden. Die heeft het niet erg lang volgehouden.

   Er kwamen meerdere andere die enkel afbakten, ze verdwenen na korte tijd.

   Die waar we nu gaan heeft enkele winkels, maar het brood is vers. De levering gebeurt al vóór zevenen. Maar hij heeft wel lekkere patisserie ook.

   • In een straal van pakweg 1,5 km hebben we nog 3 ‘echte’ bakkers en 2 die elk 2 winkels hebben. Twee van die ‘echte’ bakkers hebben ook zeer fijne patisserie. Gelukkig ben ik geen fan van zoetigheid.

    • Vroeger ik ook niet, maar nu heb ik wel graag zo af en toe een toemaatje zoals koffiekoeken of een namiddagtaartje. Meestal op zondag, maar dan ook niet alle zondagen.

 4. Ik haal ons brood bij een warme bakker waarmee ik jaren terug nog karate getraind heb. Zo weten we altijd wat te vertellen terwijl hij het brood snijdt.

  • Dat schept een band natuurlijk. Ik weet zelfs niet of ons dorp ooit een bakker hàd! Wij moeten al naar Landen om brood, maar daar is het -zoals gezegd- ook gene vette.

 5. Ik haal de mik meestal bij de warme bakker en vind het lekker, soms een supermarktbrood om tosti’s te maken. Belgisch brood ken ik niet, kan me niet herinneren. Duits wel, dat vinden we niet veel bijzonders behalve de ontbijtbroodjes en de Franse stokbroden zijn heerlijk.

 6. In de Delhaize bij ons kan je kiezen of je je brood snijdt in normale sneden of dikke sneden. Ik wissel nogal eens af ?

  • Als ik die dikke boterhammen eet, dan moet ik ze soppen in mijn koffie.

   Soms doe ik dat met normale ook, maar dan gewoon omdat ik daar zin in heb.

 7. elsjeveth

  Ik moet je zeggen, hier in de stad hebben we een aantal geweldige bakkers die ervoor gezorgd hebben dat het Nederlandse brood wat mij betreft weer in de adelstand verheven is. Alleen erger ik me groen en geel aan de hompen brood die geserveerd worden in de restaurants bij een salade of croquet of als ‘stoere boterham’ met kaas en ham.
  Daar voer ik een complete oorlog mee om die verorbert te krijgen.

  • Ik sop! Met of tegen de zin. Ik ga mezelf niet wurgen met een stuk brood. Is het niet normaal eetbaar, dan doop ik het in de koffie of in de soep.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: