Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een berg in China

Zalige rustige dag gisteren, die mske afwisselend weidde aan Slow en aan Jonathan, Jonathan Kellerman voor de niet-weters.

En tegen de avond kwam het eerste kleine ergernisje en toen kwam het tweede kleine ergernisje en toen ergerde mske zich omdat ze zich geërgerd had. Kleine futiliteiten.

En toen, toen kwam de donderslag bij heldere hemel!

Sedert eind december is mske aan het rondvragen hoe het nu zit voor Slow’s verjaardag. Eérst kunnen ze allemaal komen. Dan telefoon van Zoneke dat het zoontje van broerBollie zijn eerste communie doet. Dan telefoon van Broer, dat de dochter van Broerke haar plechtige communie doet. Veel kan je daar niet op zeggen, enkel eens foeteren in je binnenste. Betty had van bij aanvang gezegd dat ze moest studeren en zondag had Wachtebroer nog gezegd dat hij deze week nog efkes ging bellen om te zeggen of ze nu meekwam of niet, maar hij vroeg wel of het niet kon uitgesteld worden. Maar dat vond mske dan weer niet doenbaar voor diegenen die wel gingen komen, Zus en een eventuele nieuwe De Ware en Slows zus, die speciaal daarvoor een dag vrij ging nemen, want ze werkt in een sector waar je ook ’s zondags moet werken.

Gisteravond belt Slow naar zijn zus en ineens … ineens bedenkt ze dat ze zondag haar kleinkind heeft en dat is via de rechtbank geregeld.

… … …

mske zei niks maar ze heeft met de lat op het buro geklopt. “Tsjak” zegt dat dan en als ze dat doet is dat meestal het einde van de lat. Niet dat ze dat dikwijls doet. Ik geloof dat er zo nog maar twee latten gesneuveld zijn; in elk geval deze heeft het overleefd.

Vier maanden … vier hele maanden eer je kan zeggen of je naar een verjaardag gaat of niet? mske beklaagt zich het ganse geval, ze had beter iets georganiseerd onder hen beidjes. Dat kan nu niet wegens Zus en de eventuele De Ware en Wachtebroer. Vier maanden tijd verbrost die mske had kunnen gebruiken om voor Slows 50ste verjaardag iets onvergetelijk te verzinnen.

En ineens heeft mske heel wat minder begrip voor de situatie, want als er geen interesse is voor de belangrijkste mensen in mskes leven, dan zullen ze in de toekomst ook niet op interesse moeten rekenen. Denk daar aan, mske, als je nog maar eens onmiddellijk moet beslissen of je morgen of volgende zaterdag langs kan komen.

Resultaat? Na een zalig uitgerust weekend droomde mske heel onrustig, over te voet een berg in China beklimmen naar een uitgestorven dorp, waar nog één bewoner woonde en waar toch haar gsm gestolen werd, terwijl al de anderen -vanwaar kwamen die eigenlijk- hun gsm lieten zien als bewijs dat zij die van mske niet hadden.

mske schrok wakker: 4.30u. Sanitaire uitstap en dan … wakker liggen. Half zeven heeft ze nog gehoord en dan is ze weer in slaap gesukkeld om wéér zo eigenaardig wakker te schrikken, maar dat weet ze niet meer wat het is, want toen liep de gsm af.

Misschien toch maar overwegen om zonder gsm op die berg in China te gaan wonen …

Previous

De matrone

Next

Dikken ambras

1 Comment

 1. 02-05-2006, 08:43:18
  Goeiemorgen,
  Mooie blog heb jij!!! Ik heb ervan genoten.
  http://ilona.skynetblogs.be
  Ilona

  —————————————————————————

  02-05-2006, 08:47:56
  wat voor jou belangrijk is
  hoeft het voor een ander niet te zijn, hier ongeveer hetzelfde, omdat in Olive’s familie veel verjaardagen in Mei vallen en de mijne daar dus ook nog bij kwam vieren we dat gezamelijk op de veertiende en dan is het ook nog moederdag dus dat combineert lekker weg, wordt ik gebeld door een van de genodigden….. om juist op die dag bij hem thuis een feestje te vieren….. ik leg hem uit dat ik dan niet kan wegens een feestje in de familie en wat denk je dat ie zegt? “Oooooh, is dat dát weekend?” …. dus… het komt overal voor, in de béste families veel plezier gewenst met die heuglijke dag en aan Slow: NOG VELE JAREN!

  Han

  —————————————————————————–

  02-05-2006, 15:26:10
  uit de context halen
  het is mij ook reeds overkomen,je schrijft naar eigen denken, een mooi verhaal en dan haalt er iemand zo’n akkefietje uit en dan denk je, ppffft….dat doet er niet toe in dit verhaal, wel ms, ik ga mij er ook eens aan bezondigen,namelijk: hopelijk heeft slow iets meer gekregen dan een plukje gras als verjaardagsgeschenk.
  koen,die muggezift, groet u en feliciteert slow met z’n verjaardag.
  http://ridder-van-de-lach.skynetblogs.be
  ridder van de lach

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d