Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een toertje

We zijn tegen paracetamol, al hebben we het altijd wel in huis. We zijn tegen alle andere pijnstillers ook natuurlijk. Maar die ga je hier niet vinden. Wat we meestal wel in voorraad hebben zijn een paar flesjes neusdruppels. Je weet maar nooit wanneer de verkoudheid toeslaat.

Het is simpel uitgelegd waarom we die Paracetamol en de neusdruppels in voorraad hebben en we die niet bij de apotheker gaan halen als het zover is. Wij kopen die namelijk in Nederland, daar zijn die veel goedkoper. Dat is zo gegroeid indertijd met de evenementen.

Nu door de laatste verkoudheid moest de voorraad aangevuld worden en Luc stelde een uitstappeke richting Kruidvat Bergeijk voor. Dat hadden we op 19 mei ook al gedaan maar toen hadden we ervan geprofiteerd om daar op “De Plateaux1” een wandeling te maken en we besloten dat wel eens meer te doen.

Met die knie in rust waagden we ons er niet aan. Maar Luc was wel benieuwd naar wat anders. Hij wou naar een kringwinkel in Valkenswaard. Je zou het gluren bij de buren kunnen noemen, al is het in Nederland eigenlijk net hetzelfde als in België.

In het terugkomen deden we dan ineens die van Hasselt en van Sint-Truiden ook maar aan. En dan misten we er nog ene, daar ergens tussen Houthalen-Helchteren en Zonhoven in. We zagen hem pas toen we er voorbij reden. Omkeren was geen optie want er was daar iets gaande. Er stond een file, de straat was nat en het wemelde er van de blauwe zwaailichten.

De buit was mager: een boek dat ik al had, maar deze keer met harde kaft, een boek dat we al drie keer gehad hadden maar telkens verkochten op de boekenmarkt, een DVD en enkele boekensteunen.

Omdat we zo lang onderweg waren, hebben we bij AH in Sint-Truiden maar enkele koffiekoeken gekocht, dit om in de Nederlandse sfeer te blijven.

1 Foto’s De Plateaux – 19 mei 2018

Previous

De marathon

Next

De stille bondgenoot

14 Comments

 1. Een apart verhaal in de serie van een drugstoerist zou ik deze blogpost willen noemen.

  Dat jullie maar geen pijnstillers nodig hebben.

  Bemoedigende groet,

 2. Mooi, dat plateau.
  Of je pijnstillers wilt gebruiken is ieders eigen keus.
  Zelf heb ik ze altijd in huis, af en toe check ik de expiratiedarum omdat ze al te lang in de kast liggen. Ze kosten idd haast niets, ook niet bij de apotheker zelf.
  Straks naar de oogarts, die schrijft weer een nieuwe bende oogdruppels voor (glaucoom).

 3. Goede tip. Zoon één verhuist binnenkort naar regio Eindhoven Valkenswaard.

  • ms

   De grensstreek: Lommel/Bergeijk is heel erg mooi om te wandelen en Valkenswaard en Eindhoven zijn niet ver weg.

   En de medicijnen zijn er over het algemeen heel goedkoop. Het is wel een beetje opletten, sommige zijn er duurder.

 4. Ik probeer zo weinig mogelijk pijnstillers te nemen. Zo lang het draaglijk is gaat het zonder.

  • ms

   Wij dus ook. Maar bij een verkoudheid wil ik neusdruppels. Ik moet kunnen ademen.

   De doosjes paracetamol zijn nu nog goed tot maart 2023 en dan zullen we ze kunnen weggooien, net zoals we met de vorige deden.

 5. De paracetamol vliegt hier in de winkels de toonbank over. Het prijsverschil met België is ook meer dan aanzienlijk wat paracetamol betreft.

  • ms

   Toen we er in mei waren bleken de middeltjes tegen hooikoorts dan weer veel duurder dan hier.

   Die vond ik het goedkoopst in de U.K.

   • Ja, dat klopt, die haal ik ook in België. Meer keuze en veel goedkoper. Ook mijn cholesterolpil (op voorschrift) wordt voorgeschreven en gekocht in België. Hier wordt het merk dat ik gebruik niet eens vergoed… Nu ik het zo schrijf… voor medicatie op voorschrift ben ik toch beter af in België.

    • ms

     Ik heb er zelfs nog niet aan gedacht om medicatie op voorschrift in het buitenland te kopen.

     Nu ja, het betreft dan ook enkel een voorschrift ter voorkoming van “recidiverende infecties van het ademhalingsstelsel” (lees: herhaalde bronchitis) voor Luc.

 6. elsje

  en gesmaakt de Hollandse koeken? alleszins beter dan de paracetamol neem ik aan

  • ms

   Ja hoor. Volgende keer brengen we van bij Jumbo Bossche bollen mee. Het zijn dan wel geen échte, maar ze zijn wel Hollandser.

   In het begin hadden ze die in de AH van Sint-Truiden ook nog, maar nu al een hele poos niet meer.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: