Oef! Slow is thuis. Ja zie, het is niet omdat Slow huisman is dat hij niet af en toe eens een paar daagskes uit werken gaat, maar nu is hij thuis. En ik ben er niet kwaad om want hier gebeuren stoten als Slow er niet is. Stoten die hier gebeuren!

Zo kan het gebeuren dat onze postbode, die altijd rond de klok van elf passeert, hier ineens om tien uur voorrijdt, waarop mske als naar gewoonte als Slow hier niet is, haar bezigheden beëindigt, de post gaat halen, de post leest, de internet gazetten leest om daarna haar boterhammekes te gaan smeren in de keuken, die hier voor de pc al blogs bekijkend zit op te eten om dan ineens tot de bevinding te komen dat het nog maar tien voor elf is. Dat zou niet kunnen gebeuren als Slow hier is. Want als Slow hier is, dan zegt die op klokslag van twaalf: “mske, kom je eten” en dan gaat mske gewoon naar de eetplaats want als Slow hier is heeft ze geen internet nodig, dan kan ze tegen Slow een klapke doen.

Zo kan het ook gebeuren dat de telefoon gaat en een rare krakende stem haar vraagt of ze wel is wie ze is en bij bevestigend antwoord verder gaat met te zeggen dat ze “deux superbes cadeaux” gewonnen heeft voor iets dat mske verstond als “une ouverture à Jodoigne”. Maar nog eer mske kon zeggen wat ze wou zeggen, was de stem haar voor en zei dat hij voor hij die kon toekennen nog iets wou weten, namelijk: “Est-ce que vous êtes toujours célibataire?” Neen, mske heeft hem niet gezegd wat hij met zijn twee superbe cadeaus kon doen. Ze heeft alleen maar gezegd dat zij helemaal geen celibataire is en heeft de de hoorn afgelegd. Ze besefte ineens dat haar goede gevoel gesmolten was als sneeuw voor de zon.

mske denkt dat de overheid wel een loopje neemt met haar eigen wetten en regels, zeker als het over de private leefsfeer van gewone mskes gaat. Waarom ze dat denkt? Tja, waarom zou ik dat hier zetten, aangezien dat ook de private leefsfeer van mijn mske aangaat.

Bovendien … neen, daar gaan we ook niet verder op in eer mske weer zeven keer onder de douche gaat staan. In elk heeft ze wat tegen mannen die op deze manier vrouwen willen inpakken.

Wie weet wat daar in de buurt van Jodoigne ergens geopend gaat worden. Maar mogelijk was het gewoon een manier van aanbrengen en was het niet op die manier bedoeld is maar toch vond ze het een zeer onbescheiden vraag. Net of ze denken dat iedere vrouw staat te springen voor gratis cadeautjes en daarvoor al haar principes opzij zou zetten.

Griezel!