Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Nachtelijke ontmoeting

Het zal zo ongeveer putteke nacht geweest zijn, als ik me stilaan begin te realiseren dat het blijkbaar tijd werd voor het nachtelijk wandelingetje over de overloop. Ik probeer mijn ogen open te krijgen. Dat is nodig om over die halve passerel te lopen, anders totter ik er over.

En bij het eerste streepje licht denk ik al: “Licht? Wat licht?” Want ja, zoals gezegd wordt de straatverlichting hier gedoofd tussen 23u ’s avonds en 5u in de morgen, behalve in het weekend. Enkel met volle maan is er enig licht te zien. Zodoende hoort het pikkedonker te zijn. Maar in halve slaaptoestand denk ik dan: “Ach ja, weekend”.

Nog een stapke verder in het proces om wakker genoeg te zijn realiseer ik me dat het geen weekend is, het is gewoon een nacht tussen een woensdag en een donderdag. En dan gaat er een lichte vorm van alarm af van: “Iets is hier niet pluis”.

In een flits zijn mijn ogen volledig open en zie ik de groene weerschijn achter het bed. Die loopt over de volledige breedte van de muur en ik denk: “Wat is dat?” Ik ben ineens klaar wakker, gooi mijn benen uit bed en ga in één ruk rechtop zitten.

Plots steekt daar ineens een wezen zijn kop boven de bedsponde uit, als was het door mijn beweging opgeschrikt.

Nu zou ik nooit denken dat de dapperste aller Galliërs ben, maar ik zit wat raar in elkaar. Bij zulke toestanden neemt mijn automatische piloot -zoals ik dat noem- gewoon over.

Ik realiseer me wel dat ik niet droom, dat ik wel degelijk wakker ben en dat wat ik zie er echt wel te zien is.

Dus stap ik uit bed en zie dat ook het wezen rechtop gaat staan, daar achter de bedsponde. Kijkt die nu naar mij? Of niet? Of houdt hij zich stil? Ik houd mijn adem in. Ik neem mijn telefoon -het kopkussen is te zacht en mijn sloefen zitten aan mijn voeten- en zachtjes en stil schuifel ik richting deur. Dat figuur beweegt ook.

Stapje voor stapje, schuifel voor schuifel, ga ik verder maar stapje voor stapje, schuifel voor schuifel komt de indringer nader. Ik houd mijn telefoon klaar voor de confrontatie.

En nét als ik hem een pets op zijn toot wil geven met mijn telefoon valt mijn nikkel. Ik zie als het ware het licht.

Ik wéét wie daar staat. Ik wéét waarom die daar staat. Ik wéét ook wat die daar doet.

Ik houd mijn adem niet langer in. Ik draai mijn rug naar de indringer, zet een grote stap terug naar de kopsponde van het bed, waar op het nachtkastje de oplader van mijn hoorapparaat staat.

Die is niet goed gesloten en werkt als een filmprojector. Met een streepke groen licht van maximaal twee millimeters uitvergroot geeft dat een gigantisch effect op die witte muur.

Ik sla die met één mep dicht … maar dan niet met mijn telefoon en wandel alleen over de overloop naar de badkamer.

(Lees verder onder de foto)

pske van mske:

  Ik heb de situatie bewust opnieuw uitgelokt en gepoogd er een foto van te nemen maar het licht van mijn telefoon was té storend. Daarom dus maar een decoratieve creatie.Previous

Nuchter bezien

Next

Een mindere dag

12 Comments

 1. Daar zou ik óók van schrikken! Sandeman in poollicht. Ik vind het dapper dat je op onderzoek uit ging. Ikzelf zou vermoedelijk eerst een ketel met toverdrank gezocht hebben om als kind in te vallen. Kansloos. Spannend verhaal MS!

  • ms

   Die automatische reacties van mij zijn jammer genoeg niet voorspelbaar. Als ik lees over een koppel dat werd overvallen, kan ik me echt wel zorgen maken, maar als er dan zoiets als dit gebeurt … tja.

   Ik heb zo ooit, toen ik rare geluiden hoorde en Luc niet reageerde, wat dus Tinnitus moet geweest zijn, wél de deur van de slaapkamer op slot gedraaid, heb Luc wakker gemaakt en hem uitgelegd waarom.

   Luc die niet reageert op geluiden is niet echt een zekerheid want Luc hoort ook niet meer zoals het hoort.

   Die geluiden van Tinnitus zijn trouwens tot zijn gewone gezoem teruggebracht met dat nieuwe hoorapparaat. Maar zoemen doet hij nog altijd, eens wat stiller dan weer overtuigend.

 2. Bestaan ze dan toch? vroeg ik me al af. Gelukkig, zo zie je maar hoe de techniek ons voor aap kan houden met zijn lichtjes. Was me dat schrikken zeg.

  • ms

   Wel, eigenlijk viel dat mee. Op het ogenblik was ik de kalmte zelf, Achteraf ja, dan ga je efkes aan het nadenken.

   In elk geval controleer ik nu telkens twee keer of die oplader goed dicht zit: één keer bij het dichtdoen en dan de mep achteraf.

 3. Eind goed al goed, maar het was toch even schrikken.

  • ms

   Vertellen duurde langer dan het feit zelf.

   Het was echt wel top geregisseerd, moet ik zeggen, een regisseur kan het niet beter.

 4. Om te gieren. 🤣
  Wat zal je dan hard schrikken, ik dacht ook even dat je iets onbestaands meemaakte. Ik heb ook een oplader met een groen lichtje, maar die staat beneden.
  Nu ik dit lees: wie weet zal het een echte inbreker tegenhouden.

  • ms

   In het begin stonden de mijne ook beneden, maar die zijn op zeker moment naar boven verhuisd, naar de badkamer.

   Maar deze oplader mag/kan niet op de badkamer, dus staat die op de nachttafel.

   Ik doe ze liever ’s avonds als laatste uit en ’s morgens als eerste in.

   Ik stel me voor, die inbreker komt binnen, opent de deur en staat ineens in een groen licht. Dan moet die toch ook schrikken. Misschien kan je ook een CD met ruimtegeluiden voorzien. 😂

   • Op het nachtkastje staat een doosje met de oude apparaten plus battterijen. Ingeval van nood kan ik toch wat horen.

    • ms

     Mijn oude liggen beneden. De batterijtjes verkocht ik op de rommelmarkt. Ik steek die nooit ofte nooit nog in.

     Die hebben een negatieve invloed op Tinnitus. 😉

 5. elsjeveth

  Spannend MS, ik zou verstijfd in mijn bed hebben gelegen en om hulp geroepen hebben waardoor Chris in zijn slaap gestoord wordt…

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: