In dit huis was ’s nachts geen licht nodig. Aangezien het op een hoek staat, volstond de straatverlichting om de hal voldoende te verlichten. Het betrof allemaal gele lichten, behalve dat éne, hier achter dat net het binnenkoerke en het klein buroke verlichtte. Dat was een wit.

Vorige vrijdag voormiddag komt een camion met een hefbakske gereden. Bakje omhoog. Ventje haalt dat licht er af. Bakje met ventje komt half naar beneden. Ventje staat een half uur te gsm’en. Bakje met ventje komt helemaal naar beneden en weg zijn ze! Slow vermoedt dat ze dat witte licht door een geel gaan vervangen maar waarom doen ze dat dan niet onmiddellijk? Nu stond die verlichtingspaal daar zo … te staan.

En toen vertrokken Slow en mske op weekend. Toen ze terugkwamen en Slow, op één van zijn nachtelijke omzwervingen door het huis, het licht moest aansteken, viel zijn nikkel dat dat licht niet brandde. En waarempel er hing een nieuwe, niet brandende lamp, aan de verlichtingspaal. Sedertdien is dat licht uit en blijft uit. In normale omstandigheden houden wij ervan als alles donker is maar de knop van de buitenverlichting staat in de keuken.