Nog zo weinig geschreven over “wat was!” en er is zoveel in te halen. Maar toch moet ik eerst nog wat vertellen over vandaag.

Toen Slow deze morgen opstond, hoorde ik hem “duidelijk”: “Dag bengels!” zeggen tegen ons. Maar mske zei: “Ha de kiekefretters” en dat is een verwijt. Grmbl! En toen wij stonden te draaien voor ons blik whiskas, nam Slow dat blik en zei: “Kalf met kip, jàààà … taràra” en hij nam een ander. Phu, ik lust rund met kalkoen ook!

Ik dacht gisteren wat rond mskes benen te flemen om meer te weten te komen over wat Sloef helemaal niet plezant zou vinden maar het was, denk ik, niet het juiste moment. Ze zou toch iets over dat kieken gezegd hebben en ze ging naar Zoneke. Zoneke had nog dozen voor haar. En Zoneke en Bollie verwachten een kindje.

Toen Zoneke en Bollie hier kwamen om ons eten te geven terwijl mske naar Frankrijk was, zei Bollie altijd dat ik zo afstandelijk was. Maar nu vindt ze dat juist goed. Ik snap er niet veel van maar ze zegt dat er iets van 2% kans bestaat dat ze een ziekte krijgt van katten. Dat werkt natuurlijk als een rode vlag op Karboenkel, die iedere keer op haar schoot moet springen, met als resultaat dat hij de berging in moet. Rare Karboenkel.

Daarnet nog! Alhoewel het niet alleen Karboenkel was die raar deed! Eurgh! Slow was met de stofzuiger bezig en Karboenkel stond daar op te kijken als een kip zonder kop. Heeft Slow toch wel onze speelgoedrat tegen die buis gezogen zeker en stond daarmee poppenkast te spelen achter de muur! Karboenkel werd compleet gaga!