In de marge van een lezing voor de universiteit van Amsterdam heeft minister van Werk Frank Vandenbroucke (sp.a) laten weten dat hij geen prioriteit wil maken van de controle van oudere werklozen. Dat staat donderdag in De Morgen.

“Als het de bedoeling is werklozen op te volgen wat betreft de beschikbaarheid voor de arbeidsmarkt, dan gaan we toch geen prioriteit maken van mensen die al 25 of 30 jaar hebben gewerkt. Die hebben al voldoende bewezen dat ze zich beschikbaar hebben gesteld voor de arbeidsmarkt”, aldus Vandenbroucke. Met deze uitspraak neemt de minister wat druk weg van het vakbondsprotest van de jongste dagen. (DWM)
belgabrief >politiek >media >belgie >soczekerheid

Ach, nu zijn we gerustgesteld zie. Sedert Slow werkloos is horen we dagelijks wat ze gaan doen om die fraudeurs van werklozen aan te pakken. Slow werd zelfs geïntimideerd omdat mske zelfstandige is. Er werd gevraagd of hij meewerkte in de zaak en als hij neen zei, begon de derdegraadsondervraging.

Waar is de zaak gevestigd?
Thuis?
En je bent zeker dat je niet meewerkt?
Wij gaan ter plaatse controles uitvoeren!
Hoe heet je vrouw?
Geboortedatum en -plaats van je vrouw?
Wat voor zaak is het?
En jij werkt niet mee?

Ondertussen is hij al een maand werkloos en heeft nog geen eurocentiem gezien, wel al veel geblaas gehoord.

Als ze durven bij een controle vragen om de zaak te zien, dan belt mske de wijkagent om een proces-verbaal op te maken van het feit dat mske, de controleur in kwestie achter de pc gaat installeren en hem gaat opdragen om haar werk proberen te doen! Als ze verdomd een stagiaire van de school wil, dan krijgt ze te horen dat het voor die leerlingen te moeilijk is.

En iemand die tot zijn veertiende naar school ging die gaan ze op zulke manier proberen zijn dop af te pakken, na 33 jaar zwaar werk.

En dat hij werkloos werd, was nog gedurende een periode van ziekenverlof (raar maar waar) omdat hij een beroepsziekte opdeed omwille van het werken in een plasticverwerkend bedrijf.

Dat ze komen, ze zijn welkom!