Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

… en …

De volgende morgen was mske al heel vroeg wakker, maar hield zich stil. Het was genoeglijk zo te luisteren naar dat bergriviertje. Toen Slow wakker werd hebben ze eerst ontbeten. Daarna, toen mske uit de douche kwam, zei ze goeie morgen tegen Madame Nurk maar kreeg geen antwoord. Mensenlief, die mensen hebben het geluk om daar te wonen, daar te leven, niet uit werken te moeten en dan lopen die nog rond alsof de mensen op de camping hun leven komen verstoren.
En toen bedacht mske voor de eerste keer dat ze blij was dat ze er weg was. Het is er schitterend, gewoonweg ongelooflijk mooi. Maar die twee zorgen wel voor een grote barst in al die schoonheid.
 
En Slow had de soep al in een kom gedaan zodat ze die ’s middags konden opwarmen.
 
mske drong aan dat hij zich zou gaan douchen, alhoewel Slow beweerde tijd genoeg te hebben. Hij had ’s morgens al gevraagd om eens poolshoogte te gaan nemen in Le Village, maar mske had gezegd dat ze geen poot meer van die camping afzette. En Slow dacht dat ze gemakkelijk tot vier uur gingen zitten te zitten. Maar mske bleef waar ze was en zei dat ze eigenlijk buiten wou gaan zitten met een boek zodat ze alles kon zien wat de helling afreed en ze keek naar buiten naar de helling en zag de truck.

Ze vloog recht! Slow keek en vloog ook recht. Het was 11u ’s morgens.
 
Ze foefelde snel de stoelen onder het bed, zodat ze geen schade aan de kasten zouden aanbrengen, pakte de soep terug in en kreeg de pot niet dicht van errezze. De twee soepborden moesten dan maar willens nillens boven op de bak met proviand. Ze kleefde nog snel de kasten dicht met plakband.
 
Dat speelde ze nog allemaal klaar voor de truck in achteruit de oprit op was. En dan begon het! De weg naar beneden liep naast de caravan. Om recht op recht op de trekhaak van die caravan te komen stond er een boom in de weg. Dus kwam die truck er naast, op het gras. Op orders van Madame Nurk kwam de tuinman van zijn neus, oren en nog van alles maken want die bandensporen stonden in het gras. De trucker en zijn vriendin begrepen direct waarom die caravan daar weg ging.
 
Om één uur was het gevaarte geladen en vertrokken ze naar huis.

Previous

Heen

Next

terug

1 Comment

  1. 29-04-2004, 11:43:15
    Sfeer
    Dan mag het daar nog heel mooi zijn, de sfeer moet ook nog goed zijn om volledig perfect te zijn he.
    http://mysteriouske.skynetblogs.be
    Myst

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén