Zo een 20 jaar geleden gingen Ex en mske steeds met een groepje op vakantie op een boerderij in het Bayern Wald.

Die bepaalde vakantie waren ze echter enkele dagen later gegaan wegens de verkoop van hun eerste huis en toen ze aankwamen wist Volker te vertellen dat hij zo geambeteerd was want de boer had de varkens verzorgd en de staldeur achter zich open gelaten, waardoor één van Volkers honden, Kayenne, er van geprofiteerd had om in die stal te vliegen en het varken in het derde hok in de tweede rij aan te vallen. Het varken had niks, Kayenne ook niet.

Twee dagen later, liet die boer toch weer die deur achter zich open staan terwijl de honden los waren en Koryak, broer van Kayenne, vlamde die stal in, liep al die zwijnen voorbij en sprong op het varken in het derde hok in de tweede rij.

mske greep Koryak bij zijn schabbernak en gaf het boze varken een opdoffer. Het varken had niks, Koryak ook niet.

En toch was het lot van het varken bezegeld, want de boerin zei: “het volgende varken dat we slachten is die, want dat moet een lekker beest zijn als die twee broers zo eensgezind zijn over de smaak”.

Uitgelichte afbeelding:

    Varken in Bokrijk – 24 september 2017.