Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

En nu iets over film

Op één van de televisieposten spraken ze van een dagelijkse fim gedurende de maand juli. “Dan zullen we misschien wat meer kijken” dachten Slow en mske.

De eerste juli was het al noppes met “The new guy”. Noppes in de zin van: “dat moeten we niet zien” toen ze de film al voor de helft gezien hadden tijdens de publiciteitsblokken. Dat is zo een film van 13 in een dozijn met idiotie als hoogtepunt.

De volgende was “16 Blocks”. Die had goed kunnen zijn hadden ze het gegeven beter uitgewerkt en niet laten verwateren in maar weer achtervolgingen en heen en weer geschiet.

“Suspect Zero” op dinsdag had niet veel kans. Dat was de dag dat ik onzichtbaar was en mske had al niet veel geduld. Toen die moordenaar ineens van in een eettent in een auto opdook -of was het zijn tweelingbroer- zei mske: “daar kijk ik niet naar” en kwam voort het huis ondersteboven zoeken.

“Crash” was het zelfde lot beschoren. Een film over racisme. En die had een paar oscars gewonnen. Eerst staan een latinovrouw en een Chinese mekaar uit te kafferen. Wij noemen dat ruzie, daar heette dat racisme. Twee gekleurde jongens … één doet zijn beklag dat blanken altijd bang zijn als ze twee gekleurde jongens zien en dat Sandra Bullock maar wat dichter bij haar man gaat lopen omdat ze twee gekleurde jongens zag. Ze halen een pistool boven, duwen dat in Sandra Bullock’s gezicht en gaan er met de auto vandoor, waardoor volgens ons maar eerst bewezen is dat Sandra Bullock gelijk had om bang te zijn. Wat kwam er nog naar boven? Dat mensen dan zo bang blijken te zijn van blanken dat ze eender wat tolereren. Volgens mske heeft dat eerder te maken met een man met een kepie op en niet met de kleur van zijn hoofd. “Ik kijk niet meer” besliste ze “we hadden het kunnen weten met die oscars dat het gezemel ging zijn”.

Op donderdag gaven ze “The Fog” in TV-première. TV-première? Hoe komt het dan dat mske “The Fog” al twee maal op TV gezien had in een tijd, lang geleden, toen Zus nog thuis was. Zus was gek op dat soort film. “The Fog” was dus ook geen optie.

Gisteren zette Slow “Metro” op, die hij opgenomen had, met Eddy Murphy, jawel. Even vreesde mske dat het weer een spraakwaterval à la Eddy Murphy ging worden, maar dat was het niet. Het begin was goed. Den Eddy schoot een gijzelnemer neer en iedereen zei dat hij dat goed gedaan had. Daarna ging de film over naar een jacht op een moordenaar van een vriend en verwaterde in maar weer achtervolgingen en heen en weer geschiet. En plots kon geen enkele van die flikken nog schieten. Die kerel had meer dan zeven levens. “Ik heb die film al gezien” berichtte Slow bij het zien van de kop van die killer. “Ik niet” zei mske maar veranderde van gedacht toen die tram bergaf bleef bollen zodat het leek of hij van de Mount Everst moest komen. Dàt had ze wel al gezien. Bovendien bleek die moordenaar dan nog de man van staal of zoiets te zijn want die was niet kapot te krijgen, daarmee bedoelen we niet dood maar gewoon knock-out of van zijne sus of een beetje groggy. Niks van. Toen die kerel uiteindelijk na toch maar efkes bezweken te zijn terug bij zijn positieven kwam, riep mske dan ook geërgerd uit: “maar waar zit Zed?” Hier en daar dook nog zo eens een stukske op waardoor mske wist dat ze de film gezien had, maar ze wist niet meer dat ze die gezien had. Dat weet ze trouwens nog niet echt.

De gebruikelijke Police Academy’s en Mission Impossible’s, die ze ook nog gegeven hebben, die stonden voorwaar niet op het programma. De Police Academy’s heeft mske ooit al wel eens gezien en ze vindt Tom Cruise geen Mission Impossible-man.

Ook was er “Six days and Seven Nights” met Harrison Ford, maar daarvan herinnert mske zich dat ze die niet goed vond, al weet ze er enkel het begin en het einde nog van.

Voor wat mske betreft hoeft het niet alle dagen film te zijn. Dat zal ondertussen al wel duidelijk zijn zeker.

En wie is nu in ’s hemelsnaam Zed? Zed is een personage uit de Police Academy films. Zijn naam is Robert Francis ‘Bobcat’ Goldthwait en hij duikt in “Burglar” op als “Carl Hefler”, maar gemakkelijkheidshalve noemt mske hem maar “Zed”. En wat moest die nu op die tram gaan doen? Wel, op het einde van “Burglar”, als Whoopi Goldberg de slechte heeft neergeslagen, geeft ze een vuilbakdeksel aan Zed en zegt: “als hij bijkomt, mep je”, waarop die bewusteloze een mep van een vuilbakdeksel krijgt, met als uitleg: “hij heeft met zijn ogen geknipperd”.

Zo éne Zed op die tram en de film was gedaan geweest.

Previous

Heb jij dat ook?

Next

In affaire

1 Comment

  1. ach mske duw die toets in en dan zie je een prachtig egaal zwart scherm waar zo’n rust uitstraalt…..hahaha!Maar manlief ziet graag vechtfilms,mag hij best naar kijken want ik doe toch verschillende dingen tegelijk:tv kijken als het me aanstaat ,krant lezen ,laptop tokkelen en als ik het niet meer aankan dan verdwijn ik naar boven achter mijn pc en als ik per sé iets wil zien…Er staat nog een tv boven in de speelkamer van de kleinkinderen. Altijd “vrede ” bij ons..hahaha.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén