Werk maken van mijn oren lijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan. Bij het bezoek aan O.R.L. had de specialist me Terra-Cortril voorgeschreven, maar hij raadde me aan om toch maar eens te laten onderzoeken of er geen allergie aan te pas kwam.

En toen vroeg ik me af …

Ooit lang geleden bij de aanschaf van ons eerste huis had ik, na het installeren van de verwarming, toch altijd zo een wattengevoel in mijn hoofd.

Na de verhuis naar ons volgende huis schreef de huisarts me Claritine voor. Hij beweerde dat het een verkoudheid betrof die nooit goed was genezen en nu chronisch was. Later noemde hij het een allergie. Ik stopte de Claritine, want ik had geen allergie. Punt uit!

Geruime tijd had ik geen last. Maar daarna ergens is het begonnen. Ik kreeg niesbuien. Eerst amper, daarna af en toe.

De volgende huisdokter zei dat ik waarschijnlijk allergisch was aan één of ander, maar dat het niet loonde om dat uit te zoeken omdat het zo omslachtig was.

Ondertussen zijn die niesbuien niet meer weg te denken uit mijn leven. Soms geruime tijd niet, dan een poos alle dagen, soms eens twee keer per dag. Ondertussen is het ook uitgegroeid van een paar keer niezen tot gemakkelijk een 20-tal keer per bui. Ook op de evenementen heb ik er soms last van.

Als ik dan toch een test moest doen, dan alles in één keer door. Zo dacht ik.

Eerst moest ik nog een tweetal weken wachten éér ik bij een dermatoloog een afspraak kon maken. Dat was gisteren.

Omslachtige tests? Op een half uur stond ik terug buiten. Het verdict? Ik heb helemaal géén allergie. Mijn gedacht van: “dat zei ik toch” valt in het niets bij de vraag: “wat is het dan?”

Ze noemde het een mogelijke gevoeligheid die ik eens bijkomend moest laten onderzoeken bij O.R.L.?!

Maar ik heb wel 65€ mogen afdokken.