Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Aandacht! Aandacht! Bericht aan de bevolking!

Op veel plaatsen zijn de braambezen al rijp. Twee weken geleden aten Slow en mske ze al bij hun fietstocht aan de schelde.

De fruittelers hier zijn al in actie met de nodige voorbereidingen. Ze beweren dat de appels en de peren twee weken voor zijn op hun normale pluktijd, sommigen denken zelfs drie.

Vandaag bedacht mske iets. Ze verstarde zelfs helemaal toen haar nikkel viel. Ze draaide zich om naar Slow en zei: “we moeten de vlier in ’t oog houden” waarop Slow wist te vertellen dat de vlieren, daar ergens aan de pompiers al rode bessen hebben. Die doen er geen maand over om zwart te worden.

Haal de fleskes al naar boven, spoel ze uit, begin al maar etiketten te schrijven, wat de vliertijd komt er aan!

En vooral, wees waakzaam, want ze zijn zwart voor je ’t weet!

Previous

Drie maal is scheepsrecht

Next

Avondgenoegens

9 Comments

 1. bea

  Mmmm vlierbessensiroop….ben er gek van maar heb het nog nooit zelf gemaakt. De pluk is er teveel aan dus koop ik in de winter soms een flesje in de supermarkt. Op de goedheid van kennissen moet ik ook niet rekenen want bij mijn weten maakt niemand die ik ken het zelf

 2. ms

  Twee jaar geleden hadden we er te veel want toen kregen we geen verkoudheid.

  Vorige winter hadden we er te kort want Slow is de ganse winter niet hoestvrij geweest. Toen kochten we er ook bij in de Colruyt. Daardoor heb ik nu een vracht flessen …

  Nu maar te hopen dat we toekomen … als die al allemaal gevuld geraken.

 3. aaaaah de vlier, njammie
  en van de vlierbloesem kan je een lekker likeurtje maken

  ahwel k had die Sergio nog nooit in het echt bezig gezien en dat is me helemaal niet tegen gevallen
  maar ge ziet smaken verschillen hé
  maar van zo’n brok dynamiet doe je automatisch al een stapke achteruit haha

 4. Vlierbessen, das best superlekker hè!

 5. Vond ze hier echt nog niet zo ver hoor…maar ja…heb ook nog steeds niet zo’n roerzeef dus ik vrees dat het weer een sirooploze winter wordt voor mij…dan maar niet gaan hoesten hè!

 6. O best dat je het over vlierbessen hebt. Mijn voorraad is helemaal op !Ze zijn hier echt nog niet rijp maar dat kan vlug gebeuren als we nu mooi weer krijgen. Om ter eerst siroop maken?

 7. ms

  Neen, helemaal rijp zijn ze nog niet. Dit postje wil enkel zeggen dat je moet opletten want dat ze vroeger rijp gaan zijn dan anders. Hier zien ze op sommige plaatsen wel al rood.

  Neen hoor! Ik doe nooit om ter eerst of om ter verst of om ter mooist of om ter wat dan ook. Ik ben niet zo competitief ingesteld.

 8. Ooh..op zo’n manier!…het gaat dus sneller zijn dan anders…ach, zal dus voor mij niet uitmaken hehe..ik hoef er niet op uit met m’n emmertje!

 9. ms

  Eén emmertje zal niet genoeg zijn. Ik bedenk net dat, als ik ook aan het hoesten moest gaan, toch niet genoeg zou hebben met mijn fleskes.

  Ik had anders al een site gevonden waar ik zulke fleskes kan kopen, maar de vraag is of die nog op tijd hier gaan zijn.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén