Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Scheve lavabo!

We waren gisteren weer van de goei. Het was ambiaans verzekerd. Ha! Maar ik mocht er niet mee lachen. Dus mogen jullie dat in mijn plaats doen.

Eerst efkes een situatieschets. Onze lavabo’s op de badkamer hangen waterpas. In een huis als het onze wil dat niet zeggen dat die op gelijke hoogte hangen. Feitelijk dan weer wel maar toch hangt de linkse lavabo hoger dan de rechtse of beter gezegd, de vloer is daar lager.

Dus is de linkse lavabo Slow zijne wasbak, die nu al vier jaar door zowel Slow en mske wordt gebruikt aangezien de rechter nooit aangesloten is geraakt en ze dat hier zozo hebben gelaten als eventueel bewijs als die snertinstallateur problemen zou maken. Dat was een eerste punt.

Tweede punt: toen Slow en mske de lavabo’s kochten wisten ze dat natuurlijk nog niet van die vloer en toen stonden ze voor de keuze: een lavabo op een volledige voet of zo ene met een bak tot halfweg de muur. Heeft mske nu een voorgevoel gehad of wat, ze koos voor de bak tot halfweg.

Hieronder een échte schets:

Toen dus nu de grote problemen waren opgelost gingen ze nog efkes aankijken of er nergens een klein probleemke overbleef. Ja dus, ergens lekt de kraan nog, maar niet in de lavabo maar onder uit die porseleinen bak. Dus die moest daar af.

Slow had dat toch al meerdere keren geopperd maar mske was niet echt geneigd om daar aan te beginnen omdat ze niet meer wist hoe ze dat ding daar onder hadden gekregen. Want ja, dat hebben ze ook zelf gedaan. Die installateur was er ene van mijn achterpoten.

Gisteren kreeg mske het ineens want die emmer hinderde haar zicht, ze pakte de technische tekening en bestudeerde. En ineens wist ze het weer. Ze stond op, pakte Slow onder haar arm en zei: “we gaan die bak onder de lavabo uit halen”. Slow verschoot gelijk van kleur. “Nu?” vroeg hij. “Nu” zei mske.

Ze togen naar boven en mske legde uit dat ze dat vorige keer als volgt hadden gedaan: Slow had op zijn rug onder de lavabo gelegen, had de bak vast gehouden terwijl mske de veren, waarmee het ding moest ophangen, had ingeklikt. Dat zouden ze terug zo doen. Vorige keer leek dat zo lachwekkend nog niet eigenlijk, maar als ik het nu vertel krijg ik lachkriebels.

Gisteravond ging Slow dus onder de lavabo liggen en mske begon aan die eerste veer te trekken. Dat verdomde ding bewoog wel maar kwam niet los. Logisch eigenlijk want als die naar onder getrokken wordt, buigt die naar binnen.

Slow begon te klagen dat zijn armen pijn begonnen te doen. Dus stelde mske voor dat ze van plaats zouden wisselen. Zo gezegd, zo gedaan. Slow houdt de bak vast en mske probeert nu langs onder die veer er uit te halen. Zelfde probleem, die boog naar binnen. “Weet je” zei mske “haal me een paar werkhandschoenen, dan kan ik tussen de lavabo en de bak door die veer naar buiten duwen terwijl ik met mijn andere hand trek”.

Slow keek bedenkelijk. Hij zei: “laat mij dat eens proberen”. Dom van mske dat ze hem niet tegenhield! Ineens kijkt hij helemaal verschrikt en zegt: “mijn vinger zit vast!” Hoe zat die vinger nu vast? Wel in dat ringske dat aan die veer zit om te kunnen trekken natuurlijk, kijk maar.

Toen kreeg mske het echt wel efkes benauwd. Hij kreeg zijn vinger daar echt niet meer uit en mske bedacht dat, als die daar lang in stak die zou opzwellen en dat ze dan helemaal in de knoei zaten want dan moest ze die ring overpitsen en ze kon daar niet uit die benarde positie want Slow stond in de weg en die kon niet opzij want zijn vinger stak vast.

De grove middelen dan maar. Nadat mske al twee keer had gezegd dat hij zijn vinger daar moest uithalen, met de nadruk op “moest” en hij zei dat het niet ging, begon ze die vinger lichtjes terug te duwen. Slow protesteerde maar mske trok zich dat niet aan en op de toon van zuster-directrice van indertijd gebood ze commanderend: “trek die vinger er uit!”, terwijl ze toch licht bleef duwen. Slow probeerde haar te ontwijken. Hoe? Door die vinger uit die ring te trekken natuurlijk. Als een man zegt dat iets niet kan en jij denkt van wel, dan moet je altijd een beetje helpen. Dan ziet hij dat het wel kan.

“Ga nu maar die werkhandschoenen halen” zei mske en Slow was direct akkoord. En zo lukte het. mske kon maar één handschoen aantrekken anders werd de opening te eng en zodoende zitten ze hier alletwee met een lichtelijk pijnlijke wijsvinger. De ene van vast te zitten in die ring en de andere van al die vergeefse pogingen.

En nu moeten die bakken er nog terug aan ook. Bakken? Ah ja, natuurlijk, nu gaan ze ineens die tweede lavabo ook aansluiten natuurlijk.

Wordt [misschien] vervolgd …

Previous

Spokenverhaal

Next

Het accessoire voor noodzakelijke dingen

19 Comments

 1. WHAHAHAHAHAAAAAAAA…firma Beun en Haas!
  Maar oei oei oei..die vinger had écht weleens goed vast kunnen zitten hoor..het zal de eerste keer niet geweest zijn, vraag er de hulpdiensten maar eens naar! Dus wat heb je nu geleerd?…altijd je gsm bij de hand houden!! hahahahaha!

 2. ms

  Die hàd ik bij hoor, maar hier met onze beperkte dekking was het nog niet zeker dat we op dat ogenblik bereik hadden.

  Wat ik volgende keer binnen bereik houd? De kniptang verdorie! Al mag hij daar met zijn vingers niet meer in de buurt komen. Ik ben er zeker van dat installateurs een speciaal gereedschappeke hebben om die bak vast te zetten.

 3. Hahaha..ja dát kan ook en dat was dan handiger als je zo weinig bereik hebt..maar had je die tang erbij tussen gekregen denk je?
  Ik ben blij dat wij niet van die luxe wastafels hebben hoor..hier zie je gewoon die zwanenhals eronder..so what! héél gemakkelijk om eraan te klussen hahaha!

 4. ms

  Die tang is smaller dan mijn handen. En ik moet ze dan onder de lavabo vastnemen, dus dat zou geen probleem geven, behalve misschien een stuk vel van een gezwollen vinger dat er tussen komt te zitten …

 5. Ooooh..als dat alles is… woehahahahaaa!

 6. Gettie

  Het doel heiligt de middelen. Is het doel bereikt? Is de lekkage gestopt?
  Nog onder invloed van de spoken?

 7. bea

  Ik heb het in sloef zijn plaats gedaan (ben eigenlijk nog bezig )

 8. Pfioew ! Nu weet ik waarom ik zelf geen wasbakken installeer…

 9. Sloef goede avond…

  en die sukkelaar had het weer gedaan hé !! Gelukkig lag daar geen zaag in uw buurt of hij had zijne vinger kwijt !! En nu ben ik benieuwd wanneer die ‘ bakken ‘ er zullen hangen enne…doe toch maar liefst een harna aan ! Hier in het ‘ Vleeshuis ‘ hangen er en ge kunt kiezen !! Fijne groetjes )pepino

 10. ms

  Welke sukkelaar? Die sukkelaar die niet op zijn eentje de klusjes moet klaren maar hulp krijgt? Of de sukkelaar die ik niet met zijn vinger in dat ringske liet zitten?

  Ik snap het niet zo goed zie je.

  En die bakken? Wanneer die er gaan aanhangen? Als die prullemannen van leveranciers zich verwaardigen die tweede set veren te bezorgen die al meer dan twee weken besteld zijn maar blijkbaar ergens te voet onderweg verloren zijn gelopen.

 11. Toen ik het begon te lezen dat ik op een gegeven moment, dat hij de wasbak op zijn gezicht zou krijgen, zo gevaarlijk daar onder liggen terwijl de ene dan pruts aan die veer!!! BRRR kippevel…

 12. ms

  Ah, maar ik had al gezegd dat hij zijn bril moest wegleggen. Niet dat ik bang was voor de bril, maar wel voor zijn ogen, mocht er iets op die bril vallen. Eigenlijk is er weinig risico als hij die bak vasthoudt hé.

  En toen hij wel loskwam en ik er onder lag heb ik wel verwittigd van: “pas op, daar komt hij”.

  Slow en ik? Wij zijn nogal een team zenne.

 13. jullie zijn eigenlijk een gevaarlijk team als ik dit allemaal lees! Maar deze keer is het jullie gelukt zonder al teveel brokken te maken ,reken toch maar niet teveel op een tweede keer !

 14. was er geen zeep bij de hand? beetje zeepwater of vloeibare zeep doet vaak wonderen voor vastzittende vingers…

 15. @ olive..
  Vast wel..het was een wastafel voor iets hè..op het puntje lag vast een stukje zeep! hahahahahaha!

 16. ms

  Zeep was er wel maar geen water. Afgesloten! Omdat we geen drup in ons ogen wilden krijgen. En de douchegel stond natuurlijk in de douche.

  Achteraf bezien was mijn oplossing nog de snelste.

  @ Magda: daar is niets gevaarlijk aan. Als dat voor jou gevaarlijk lijkt, heb je niet goed gelezen.

 17. HA! zie je wel! hahaha! Maar alleen een beetje zeep op die vinger wrijven had wellicht de boel ook al wat beter eruit laten glijden.

 18. ms

  Mja, maar dat werd iets omslachtiger dan het kort en krachtdadige: “trek die vinger er uit”. Ofwel had ik die nog op de tast moeten vastkrijgen ofwel aan Slow moeten uitleggen dat hij die moest nemen.

  Wat ging het snelste? Ah ja!

 19. Ah ja..maar ik bedoelde als ie écht vastgezeten had hè tsss..als je alleen maar krachtdadig hoeft te zeggen ’trek die vinger eruit’ om hem er daadwerkelijk uit te krijgen, dan zat ie nog niet écht vast!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén