Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Marginalen

Telkens ik het woord “marginalen” tegenkom, huiver ik wat. Het hokjesdenken van mensen stoort me soms en hun beoordelingsvermogen kan daar achteraan. Bovendien vind ik het woord nogal slecht gekozen voor het aanduiden van mensen.

Bij de reacties van het krantenartikel in het berichtje van gisteren stond het weer.

den Tom heeft daar volledig gelijk in. Blankenberge trekt op niks. en trekt alleen maar marginaal volk aan.

Veralgemenen is altijd uit den boze. Op wat baseren mensen zich om iemand marginaal te noemen? Als iemand er uit ziet als de familie Flodder? Of omdat ze in de vrije liefde geloven, van de ene partner naar de andere? Dat doen veel BV’s toch ook?

Omdat ze niet werken en van den dop leven? Vragen ze dan eerst aan de personen in kwestie of ze werk hebben, alvorens hen marginaal te noemen.

Of gewoon omdat hun levensstijl niet strookt met de eigen opinie?

Ik vind sommige goed en zelfs chique gekleden enger dan iemand met veel piercings en tatoeëringen, al vind ik dat niet mooi, maar dat is nog iets anders dan marginaal.

Previous

Ten alle kost besparen

Next

Marcelleke

1 Comment

  1. Gettie

    Ik word ambetant van de uitdrukking “kansarme kinderen ‘ in combinatie met hun foto in de krant. Ge zult maar aan de schoolpoort staan om je “kansarm” kind op te halen en dan nagekeken worden door de mama’s met hun kansrijke kinderen !In de krant: kansarme kinderen op knutselnamiddag, kansarme kinderen met sinterklaas, kansarme kinderen naar film… en dan telkens met foto. Jongjong toch!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén