Zo onderweg, als we plaatjes van andere wandelpaden zien, noteren we die even en zoeken die op google. Dat noteren doen we om zoveel mogelijk wandelmogelijkheden te benutten. Dat googelen omdat er namelijk veel van die plaatjes verdwenen zijn en we anders eens ergens zouden kunnen uitkomen waar we niet wilden zijn.

Zo had Luc gevraagd: “heb je het plaatje van het Naarwandelpad gezien?” Dat had ik niet. Dus wees hij het me eens aan. Maar probeer dat maar eens te googelen. Google maakt van het Naarwandelpad namelijk: “naar het wandelpad”. Ik had naar het gemeentehuis kunnen telefoneren, dat wel, maar ik wilde geen naargeestige instantie betrekken bij de prettige kanten des levens. Je krijgt er sowieso te maken met een ambtenaar.

We reden naar de kerk van Melkwezer, daar hadden we het bewuste plaatje gezien. We gingen naar links en nog eens naar links, naargelang de twee eerste plaatjes aangaven. Naarmate we vorderden kwamen we tot het besef dat de plaatjes op waren geweest, we zagen er geen meer.

Zodoende zijn we maar naarstig rechtdoor blijven stappen en hebben een lus van een ander wandelpad meegepikt om dan op onze stappen terug te keren. De naarlingen die, oftewel de bordjes verwijderden, oftewel er geen meer zetten zijn bij deze bedankt.

Terug aan onze auto gekomen, zagen we het plaatje aan de andere zijde van de kerk, daar waar wij hadden moeten uit komen. Mogelijk proberen we dat een andere keer.

Of we daarover gaan berichten? Dat zal afhangen van alle al dan niet nare ervaringen op het pad.

Dat deze pijl naar rechts wijst, komt natuurlijk door het feit dat ik hem fotografeerde bij het terugkomen. Toen moesten we namelijk naar rechts en nog eens naar rechts.