Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Red de bib

Vorige zaterdag begon Amke ineens wat te gniffelen. Ze had het boek dat ze las terzijde willen leggen en had toen pas de bladwijzer eens goed bekeken.

“Grappige cartoon” zei ze terwijl ik er een foto van nam.

Blijkbaar gaat het niet zo goed met de bibliotheken. Nu ga ik hier ook niet meer naar de bib. Het aanbod is wat tegenvallend. Mogelijk heb ik gewoon alle interessante zaken gelezen of mogelijk is het aanbod elders, waar ik de boeken ook kan kopen, groter.

Heeft de e-reader er iets mee te maken? Ik weet het niet. Persoonlijk zie ik me op die manier nog niet van een boek genieten. Mogelijk heeft dat ook met gewenning te maken. Bij het lezen ben ik zo geconcentreerd dat ik automatisch en onbewust doorblader, bij een e-reader zal daar een andere beweging aan te pas komen.

Nu heb ik dikwijls het woord “mogelijk” gebruikt. Maar wat zeker is, is dat ik net zaterdag bij “De Redactie” had gelezen dat de Vlaamse gemeenten vanaf dit jaar niet meer verplicht zijn een eigen bibliotheek te hebben. (Bron: De Redactie). Mogelijk zit daar ook weer een gevaar voor het voortbestaan van de gemeentelijke bibliotheken.

Zeker is ook dat de bladwijzer wel degelijk in een boek van Amkes schoolbibliotheek zat. Zeker is ook dat ik Amke gelijk gaf, het is een grappige cartoon al is het dan geen HAHA-humor. Mogelijk zitten scholen ook met de handen in het haar. Mogelijk voldoen subsidies ook niet meer.

Zeker is dat de cartoon van de bladwijzer hier onder staat.


Carré Cartoons

Previous

Krokusvakantie

Next

Speciaal voor Yooya

4 Comments

  1. Bea

    Op mijn school zouden we graag een tablet voor iedere leerling hebben, maar de boeken kunnen we zeker nog niet missen – en die zijn ook al zo duur. Een combinatie van de twee zou ideaal zijn. Maar wie kan of zal dit betalen? Ondertussen moddert het onderwijs aan, toch niet erg aangepast aan onze gewijzigde leefwereld. Dat is echt jammer.

  2. Ik lees nog steeds op papier ….

    Vrolijke groet,

  3. Ik ga nog naar de bib

  4. Amke

    Bij ons op school gebruiken ze meestal boeken alleen sommige leerlingen werken met een laptop

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén