Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Extreme bescherming

Ik ga het nog eens over midges hebben, maar dan een beetje anders.

Het begon met het irritante feit dat ik ’s morgens uit bed kwam met nog maar een muggenbeet erbij. Het rotbeest was echter in geen velden te bespeuren, op de slaapkamer ook niet.

Toen ik ineens op de badkamer een klein gevleugeld insectje op de spiegel zag zitten dat geen fruitvliegje was en ik me begon af te vragen of er een paar van die midges stiekem waren meegereisd ging ik even opzoeken of dat kon.

Het was geen midge. Ik kwam daar bij het opzoeken ook nog te weten dat die beesten in het Nederlands eigenlijk knutten heten.

En dan vond Luc nog een site met een heleboel handige raad om de beesten te weerstaan bij een bezoek aan Schotland. Vooral dat van die stelten vind ik bijzonder handig. En al zagen wij óók en tweetal wandelaars met zo een midgenet over hun hoofd, dat is niks voor mij. Eerlijk? Ik vind het een belachelijk idee.

Nu hebben we voor we naar Zoneke vertrokken het bed afgehaald en de volledige slaapkamer gespoten tegen vliegend ongedierte. Hopelijk helpt dat.

Oh ja, de url over die knutten moet ik nog geven. Ik heb die als laatste gehouden omdat die iets verklaart waar ik me eigenlijk nooit het hoofd over heb gebroken. Het verklaart vanwaar een gezegde komt dat ook bij ons ook in gebruik is. De midges maken blijkbaar al langer deel uit van mijn leven.

Waar het over gaat: Ik snap er geen knijt van dat ik ’s morgens opsta met muggenbeten, temeer daar wij een vliegengaas voor het venster hebben. Misschien moet ik een klamboe rond ons bed hangen.

Previous

In twee huizen wonen

Next

Snuisteren in de Kringwinkel

9 Comments

 1. Een bijenpak, gezichtsklamboe, masker van muskietennet, het ziet er vreemd uit maar helpt waarscijnlijk het beste. Of je insmeren met uitgekauwde tabak, het sap daarvan. Smakelijk?

  • ms

   Maar als je je zo moet uitdossen, ben je niet echt beweeglijk en kan je beter binnen blijven. Zoal gezegd, op mijn benen had ik niets, op mijn armen enkel de plaats waar ik blijkbaar naast gewreven had.

   Ik vind het vervelender dat ik thuis alle dagen gebeten wordt -drie dagen op rij om niet te overdrijven- en ik geen mug zie.

   Luc zegt dan wel dat die meegaan door de deur, maar die staan ’s morgens toch niet mee op; allee nu.

 2. Vreemd. Zoveel mensen klagen over muggen, ik heb er hier nog geen gezien deze zomer. En ik wil het graag zo houden. 😉

  • ms

   Ik heb er wel al gezien, maar niet thuis. Wel al in een zaal, waarna ik ook wel gebeten was.

   Ze zijn er in elk geval.

 3. elsjeveth

  wil je wel geloven dat ik als hollander nog nooit van knutten heb gehoord?

  • ms

   Ik als Belg ook niet. Maar de uitdrukking: “ik snap er geen knijt van” gebruik ik al jaren.

   Misschien dat ik ze in de toekomst knijten noem, maar midges klinkt ondertussen zo vertrouwd.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén