Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Logica: laat liggen wat ligt!

Het lijkt dan misschien een goed idee om bij een gewijzigde situatie ook de omgeving eens aan te pakken en aan te passen. Maar dat is het niet. Helemaal niet zelfs.

Zo moet hier het bureau weg en zodoende moet ook in de woonkamer één en ander veranderen. Je denkt logisch na, waar je de dingen best een nieuwe plaats kan geven.

Zo lijkt het toch natuurlijk dat dat papier van de dokter bij de papieren van de ziekenkas gestoken wordt en dat het hoesje voor de wandelknooppunten ergens in de buurt van de wandelkaartjes terecht komt en het andere hoesje, voor een sleutel in kaartvorm, dat je toch niet meer nodig hebt voor de evenementen, kan toch best in de laptoptas? Die neem je toch steeds mee als je voor enkele dagen vertrekt.

Dat is het dus niet! Het is geen goed idee. Het is gewoon een slecht idee om dingen te gaan verplaatsen.

Want bij de papieren van de ziekenkas? Noppes! Geen lijstje van de dokter.

Bij de wandelkaarten? Wat dacht je?

En dat hoesje voor die sleutels? Sta je daar in Sunparks die laptoptas ondersteboven en binnenstebuiten te keren, maar wat je niet vindt is dat hoesje.

Zaterdag -zou je er de kouw seskes niet van krijgen- trek ik de achterdeur van de auto open en wat zie ik daar voor blauws? Dat hoesje voor de sleutels. Ah ja, ook logisch. Als dat in de zijdeur van de auto zit, heb je dat ook altijd bij. Maar waarom is het mij op vakantie dan niet opgevallen? Die deur werd dagelijks gebruikt voor mijn wandelrugzak, fototoestel, frakken … Ziende blind?

Gisterennamiddag zat ik zo wat te googelen voor een knooppuntenhoes, ik vond er ene, die kost 7,99€, is te bestellen in Nederland, waardoor er nog verzendingskosten bijkomen en het mijne had ik zelf ineen geflanst, met wat overbodig spul van de zaak, dus zonder kosten. Toppunt van al: dat dure ding ziet er gewoon zo goed als hetzelfde uit.

Ik gooide het kastje hier naast mij open en zocht naar een blik of een map waar ik het kon ingestopt hebben. Het lag er gewoon los in en ik had daar al drie keer in gekeken. Ziende blind?

Die lijst van de dokter, ach ja, ik had die wel graag gehad om te tonen welke nonsens er op staan, maar echt nodig heb ik ze niet, ik weet dat er nonsens op staan.

Maar opruimen en logisch herschikken? Slecht gedacht! Vreed slecht gedacht!

(Lees verder onder de foto)


Zegt de ene zwaan tegen de andere: “ik dacht dat je moest opruimen om niet te moeten zoeken”.

Previous

De ongerustheid van Luc

Next

Wablief?

6 Comments

 1. Herkenbaar… de koude seskes… grappig… lang geleden… was ik helemaal vergeten…

  • ms

   Het is niet alleen in het echte leven zo, Firefox heeft de browser vernieuwd. Wat heet vernieuwd? Ze hebben alles zowat van plaats veranderd. Na drie dagen zit ik nog steeds op de oude plaats naar “Home” te zoeken vooraleer ik denk: “ah ja”.

   Niets meer opruimen/verplaatsen is ook geen optie. Dat bureau moet leeg en het gaat al traag genoeg.

   De kouw seskes? Ik neem die oude uitdrukkingen nog steeds mee. Al kan het zijn dat ik ineens iets ga gebruiken waar ik ook al jaren niet meer aandacht, zoals “’t stiet”, maar dat was eerder lokaal.

 2. Herschikken en aanpassen, dat staat mij ook te wachten want firefox dreigt met een update. Je zou er de kippekoorts van krijgen ☺
  In huis is het soms lastig en je kunt het idd beter bij het oude laten . Als het mogelijk is.

  • ms

   Die updat, inderdaad.

   Wij kunnen het niet zozo laten. En er zijn nog veel zaken die wel voor de zaak gebruikt konden worden, maar waar ik nu geen blijf mee weet. Het wordt een zaak van lange adem, vrees ik.

 3. elsjeveth

  Ah iets verplaatsen van een overvolle tafel naar een kast. Hel breekt los bij ons thuis..ik kan niets meer vinden je hebt het zeker weggegooid concludeert Chris meteen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén