Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Kranen en stellingen

Het lijkt de laatste tijd wel de nieuwe trend. Kranen vallen om en stellingen storten in1. Dan denk ik dat het niet enkel ongeluk zou kunnen brengen als je onder een ladder door gaat lopen, ik zou kranen en stellingen ook maar gaan mijden.

Eigenlijk was het me al opgevallen dat er nu praktisch voor elke bouw zo een kraan vereist is. Dat was vroeger niet zo, enkel voor hoogbouw.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat metsers en bouwvakkers de kuipen cement nog naar boven zeulen maar ze moeten niet overdrijven ook niet. Bij sommige bouwwerken zie je een kraan die wel functioneel is en alle materialen netjes op de voorziene hoogte kan plaatsen maar die je bij vergezichten niet zal opvallen.

Maar af en toe zie je een kraan, die zo hoog is dat het lijkt of ze zich moet bukken om aan de bouw te kunnen.

1 Het Laatste Nieuws

Previous

De stille bondgenoot

Next

Wenen helpt1

8 Comments

 1. Ik dacht even aan een andere kraan. Wim van mij, gezien de titel. ?

 2. Het is bij mij al zo erg dat ik ter hoogte van een bouwwerf een ommetje doe zodat ik niet onder de kraan moet lopen… stel dat ze omvalt. Je hoort het inderdaad te vaak.

  • ms

   Momenteel mijden wij een straat waar zo een kraan de helft van de rijweg inneemt en waar je daarom met de auto over het voetpad moet. Ik moet er niet van weten.

   Als ze -zoals op de foto- volledig boven het veld en de bouw hangt, vind ik het nog zo eng niet, maar soms hangt er zo een obstakel gewoon boven de straat en voetpad te zwaaien en te zwiepen.

 3. Ik duizel al als ik zo’n hoge kraan zie. Daar ga ik niet onderdoor wandelen.

 4. Een bukkraan…. 😀 😀

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén