Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Wat wil lukken vs. wat ik wil

Stel dat je drie nachten niet thuis bent en je weet dat al van in de zomer, dan bedenk je toch dat je bij eventuele vriestemperaturen de watermeter toedraait.

Stel dat je dan ineens een paar nieuwigheden in huis haalt waarvan er ene naast de watermeter komt te staan, je uitdrukkelijk aan de verkoper vraagt of het kan bevriezen en die negatief antwoordt terwijl de installateur zegt dat het wel kan, maar dat het te verhelpen is met enkele oude dekens en een kartonnen doos.

Stel dat je het zaakje wel degelijk helemaal isoleert en de temperaturen de laatste weken aangaven gunstig te blijven.

Stel dat je op voorhand voorspelt dat het die nachten wél gaat vriezen …

Ik zei het al meer. Soms wil ik eens gewoon geen gelijk krijgen.

En zeggen dat Luc een verwarmingstoestel op gas wou kopen voor de koude dagen. Gelukkig deden we dat niet. Dat zou daar ook maar koud gestaan hebben.

Gelukkig hadden we voor ons vertrek het gedrag van ons kot grondig bestudeerd. De temperatuur daarbinnen blijft altijd 2 à 3 graden boven de buitentemperatuur. Dus -1 of -2 och, daar draaiden we vroeger zelfs de meter niet voor dicht. Maar kouder?

De kogel is door de kerk. Ik wil een slim verwarmingstoestel. Ik wil niet gegijzeld worden door twee filters die misschien welles/nietes last kunnen hebben. Ik wil in de winter weg kunnen. Ik wil volgend jaar naar de sneeuw, …

Ik wil dat verwarmingstoestel volgende week!

Previous

Efkes de vermomming aanpassen

Next

Paardentaal

8 Comments

 1. Wat is een slim verwarmingstoestel? Hoe werkt dat?

  • ms

   Die is niet echt “slim”. Waarom men dat zo noemt weet ik ook niet.

   Maar men noemt nu toestellen zo die werken via wifi en die je dus met een app op de telefoon kan bedienen. Er zijn zo al deurbellen, stofzuigers, weetikveelwat, …

   Aan verwarmingstoestellen had ik nog niet gedacht tot ik het ging opzoeken. Voordeel is dat je niet thuis moet blijven en/of dat je niet de ganse tijd van je afwezigheid een verwarming moet op laten staan die energie vreet.

 2. Zo’n tegenspraak tussen verkoper en installateur maakt me zenuwachtig. Wie moet je op den duur dan geloven ?

  • ms

   Ik zou er niet van slapen moest het nu harder gevroren hebben.

   Maar de geruststellende gedachte dat een oude deken en een kartonnen doos voldoende zouden zijn en de wetenschap dat er wel deugdelijker materiaal rond zit maakt dat ik me pas zenuwachtig ga maken als bij mijn thuiskomst inderdaad iets niet pluis blijkt te zijn.

 3. Ah! Juist! Dat is zeker handig! Goed idee!

  • ms

   We gaan er zo snel mogelijk werk van maken, eens we thuis zijn.

   Vorig jaar kwam die koudegolf in februari die gedurende tien volle dagen onder nul bleef. Dat wil je niet hebben als je niet thuis bent.

 4. Het zal je maar overvallen, bij thuiskomst een ijsberg te vinden.
  Maar de voorzieningen zijn wel duur, ik weet niet wat je precies voor ogen hebt?

  • ms

   Al bij al vond ik de prijs wel mee vallen t.t.z. ik had duurder verwacht.

   Als je naar een slimme stofzuiger kijkt of al gewoon een deurbel begrijp ik het niet echt.

   Het toestel moet dat kot niet to 20° verwarmen maar enkel de vorst weren.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén